Sarımsağı kullanmadığımız yer yoktur aslında, yemeklerde,mezelerde,salatalarda,böreklerde ve daha bir yok yerde, kokusu her ne kadar rahatsız edici olsa da hepimizin de vazgeçmemesi gerekli saglığımız açısından faydalarını saymakla bitmez.
Bu gün size sarımsağı tüketmeniz için 9 nedeni belirtiyorum.Umarım okuyucularımız için faydalı bir paylaşım olur...


1.     Sarımsak yaklaşık 30 adet sülfür bileşiği, çeşitli enzimler ve amino asitler, flavonoidler mineraller, A vitamini , B ve C vitaminleri içermektedir.

2.     Sarımsak, prebiyotik özellikteki bir besindir. Yani probiyotikler dediğimiz vücut için faydalı bakterilerin etkinliğini ve sayısını arttırmaya yardımcı olur. Dolayısıyla sarımsak, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir.Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmesi özelliğinden dolayı sarımsak düzenli tüketilmelidir.

3.     Hem vitaminler, mineraller ve diğer zengin besin içeriğinden dolayı hem de prebiyotik özelliğinden dolayı sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

4.     Sarımsak kolesterol problemine de iyi gelmektedir. Kandaki iyi huylu kolesterolü (HDL) yükseltip, kötü huylu kolesterolü (LDL) ve trigliseriti düşürmektedir.

5.     Tansiyonu yüksek olan kişiler de, sarımsağı düzenli tüketmeye çalışmalıdır; çünkü sarımsak tansiyon düşürücü etkiye sahiptir.

6.     Kansere karşı da koruyucudur. Yapılan bilimsel çalışmalar; düzenli sarımsak yiyenlerin, sarımsak yemeyenlere oranla mide kanserine % 50 daha az yakalandığı göstermiştir.

7.     Damar sertliği sorununa karşın sarımsak iyi bir koruyucudur.

8.     Kan şekerinin dengelenmesinde yardımcı rol oynar.

9.     Sarımsak sigaranın, kirli hava koşulları ve çeşitli kimyasalların vücuda verdiği zararlı etkilerin giderilmesi içinde çok önemlidir. Vücutta biriken toksinlerin atılmasında yardımcı görev alır.

7 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Ben bol bol tüketirim kokusunu da karanfil yada maydanozla engelliyorum. Allahın bence bir lütfu sarımsak ;)

    YanıtlaSil
  2. Sarımsak çok severim mutfağımdan eksik etmem ama düşük tansiyonlu biri olarak fazla tüketemiyorum :( İnanın çok faydalı bir paylaşım olmuş.Teşekkürler...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sarımsak her şeye yakışan bir besin. Ben de sıklıkla tüketmeye çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Ben yiyemiyorum :( ama cok faydali oldugunuda biliyorum..

    YanıtlaSil
  5. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş emeğimize sağlık sarımsağı o kadar sever ve kullkanırımki evdekiler sarımsak konusunu çok abarttiğımı söylerler her şeye nerdeyse ilave ederim.

    YanıtlaSil
  6. Sarımsaksız bir mutfak düşünemiyorum ..çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. Eskiden hiç yemezdim,4-5 yıldır tüketmeye başladım,çok faydalı birde kokusu olmasa çok güzel olacak :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski