Buruk bir selam herkese....


İçim acıyor,içimiz acıyor.
Günlerdir gerek görsel basın gerek sosyal medyadan takip ettiğimiz #özgecan'ın hunharca öldürülmesi epeyce hafızalarımıza kazındı.
Düşünüyoruz kimimiz idam kimimiz ağırlaştırılmış müeebbet diyor kimisi hadım edilsin diyor bir belirsizlik aldı başını gidiyor.
Çözümmü? 
Hayır bence değil, assan kessen hadım etsen ne olacak diğerleri korkup yapmayacakmı?
Bir yere kadar durdurulur ya sonra?
Bende bir anneyim hem kızım hem oğlum var onları büyütmek için verdiğimiz mücadeleleri tüm anne babalar gibi bende veriyorum.Yeri geliyor 8 yaşındaki kızımı arkadaşına ders çalışmaya veya oynamaya gönderemiyorum.Ya abisi varsa ya babası kötüyse?Bende her anne gibi paranoyakça şeyler düşünüyorum aklımdan akşama kadar neler geçmiyor ki...
Evet o caninin annesinin dediği gibi her çocuk melek doğar ya sonra?
Ne çok soru var değilmi? Gerek aile gerek anne babalar olarak üzerimize düşen çok şey var! Eğitim,sevgi,ilgi...
Bunlar ilk maddeler bence.
Hoş kadın olmak kız olmak her koşulda zor.
Okula yollarsın öğretmeni taciz eder,(yazım genelleme değildir)dışarı çıkarırsın caninin biri gelir tecavüz eder.Nasıl koruyacağız peki evlatlarımızı?
Ben kızıma kendini savunmasını öğrenmesi için eğitim aldırmayı düşünüyorum.Kendimce alabildiğim tedbir bu.Oğlum büyüyor evdeki eşitliği sağlamaya çalışıyorum.Oğlum ablasından kendi alabileceği bir oyuncağı istediğinde sen alabilirsin diyorum ki kızları,kadınları bir yaptırım aracı olarak görmesin gelecekte benimde CAN'ım yanmasın diye.
Herşey ailede başlar bunu unutmayın! 
Çocuğunuzun en yakın arkadaşı en yakın dostu sırdaşı olun.Sorgulamayın anne baba gibi arkadaş olurken.Saygı duyun düşüncelerine ama o değilde bu diye ufak yönlendirmeler yapın(nasihat değil).Siz ne kadar sırdaş olursanız çocuğuzun gelişimi,hayata bakışı değişir bunu unutmayın.Aile içi şiddet bir çok kadının yaşadığı olaylardan evet elimiz gücümüz yetmiyor kalıyoruz o kocamız dediğimiz kişiliksizlerin yanında,çünkü dışarısı ondan kötü çocuklar ne olacak peki? Bir çocuk erkekse babayı kız ise anneyi rol model alır unutmayın sözlerinizde davranışlarınızda her hareketinizde izlemedesiniz.Bizim ailemizde şükür ki şiddet kavga veya çocuklarımıza kötü örnek teşkil edecek bir davranışımız yok ama var olan bir çok insan var buda bir gerçek.Buradan annelere sesleniyorum rol model siz olun eğer babadan size fayda yoksa lütfen çocuklarınızı gözetimden ayırmayın.İlgili olun.Ben 32 yaşındayım bende korkuyorum bazen iş çıkışı karanlık sokaklar yerine kalabalık yolları tercih ediyorum,dışarı çıkmışsam geç geliceksem mutlaka eşimi arıyorum,iş çıkışım ve eve gitme sürem bile standart 30 dakikayı geçerse hemen evden telefonlarım çalmaya başlar.Bu yazıyı CAN'ım yanmadan tüm anne babalara iletmeye çalıştım.Ne demişler söz uçar yazı kalır.Kimin başına ne geleceği belli olmaz....
Sevgiyle kalın...
 

2 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Sokaklarda korkarak gezilen bir memlekette yaşamak ne kadar zor bir şey aileler için. Ne yapsın bu anneler babalar çocuklarının güvenliği için. Ne diyeceğimi bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu nasıl bir ülke olduk.aklım almıyor.Kız çocuğunu severken anasını diz kapağını görünce tahrik olanların düşüncelerine sahip olan bir ülke.Korkmamak elde değil...Çok yazacak şey var ama neyse. bu kadar yeter .Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski