Ülkemizde yılda 160 bine yakın kişi kanser hastalığına yakalanırken, yaşanan ruhsal travmaların hastalığı tetiklediği bildirildi. Tiroit kanserinin kaynana sorunlarını yutan, rahim kanserinin ise aldatılan kadınlarda daha çok görüldüğü ifade edilirken, suçluluk ve pişmanlık duygularının ise mide kanserine yol açtığı belirtiliyor.

-Kaynana dırdırı kansere yol açıyor.
-Ülkemizde yılda 160 bine yakın kişi kanser hastalığına yakalanırken,
yaşanan ruhsal travmaların hastalığı tetiklediği bildirildi
-HelpA Akademi Kurucusu Klinik Psikolog Gülşah Sam Orhan:
“Ağır depresyon, travmalar, üzüntü ve kayıplar kontrolsüz hücrelere
zemin hazırlayarak kanseri meydana getiriyor”
“Tiroit kanseri, kaynana sorunlarını yutan, kendini ifade edemeyen kadınlarda
daha sık görülüyor”
“Eşinden değer görmeyen kadın rahim kanserine yakalanırken, suçluluk ve pişmanlık duyguları
mide kanserine neden olabiliyor”
-Son yıllarda ismini çok daha sık duyduğumuz “kanser”e yol açan unsurlar da tartışılmaya devam ediyor. Ülkemizde yılda 160 bine yakın kişi kanser hastalığına yakalanırken, yaşanan ruhsal travmaların hastalığı tetiklediği bildirildi.
Ruhsal yapıda meydana gelen sıkıntıların bedeni, bedensel sıkıntıların ise zihin ve ruhu etkileyebildiğini kaydeden HelpA Akademi Kurucusu Klinik Psikolog Gülşah Sam Orhan, kanserin de ruhsal yapı bozulmasından kaynaklanan patolojik bir durum olduğunun kanıtlandığını ifade etti.
Özellikle ağır depresyon, travma, üzüntü ve kayıpların kontrolsüz hücrelere zemin hazırlayarak kansere neden olduğunu bildiren Orhan, “Gerek yurt dışında yapılan araştırmalar, gerekse seanslarımızda yaptığımız gözlemler bazı kanser türlerinin altında hep benzer ruhsal problemlerin yattığı sonucunu gösteriyor. Örneğin, ülkemizde en çok kadınlarda ortaya çıkan tiroit kanserinin temelinde kendini ifade edememe, hak tacizlerine karşı sessiz kalma sorunu yatıyor. Türk kadını en çok kaynana sorunlarını yutunca tiroit kanserine yakalanabiliyor. Kaynana vefat edip kişi rahatladığında yani psikolojik taciz bittiğinde ise kanser olduğunu öğreniyor” dedi.
-‘Değersizlik hissi’ hastalık sebebi
Orhan, rahim, yumurtalık ve rahim ağzı kanseri gibi türlerin ise daha çok kendini kadın gibi hissedemeyen, eşlerinden değer görmeyen kadınlarda karşılaşıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Yıllar öncesinde hazmedilemeyen olaylar, mide kanserine zemin hazırlıyor. Eş, kaynana travmaları, suçluluk ve pişmanlık duyguları mide kanserinin en önemli sebepleri arasında yer alırken, kolon kanseri dediğimiz ince ve kalın bağırsak kanserlerinin ruhsal sebepleri olarak ise bağımlılık duygularını görüyoruz. Kişinin geçmişte bağımlı hissettiği bir şeyden ayrılması kolon kanserine zemin hazırlamakta. Evlat kaybı, eş kaybı anne baba kaybı bunlar arasında yer alıyor.”

10 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Kısacası hayatımızın her alanında olan stres kanserin bir numaralı sebebi sanırım :/

    YanıtlaSil
  2. Of o karikatür neydi öyle yaa :) Bu durum bi bizim ülkede var heral kaynana gelin sendromu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki var,ama nesiller değiştikçe sanki daha azalmaya başladı.

      Sil
  3. Hahaha karikatür özetlemiş gerçeği:)Üzüntü ve stresin iyi geldiği bir şey yok malesef..Huzur ve mutluluk da herşeyin ilacı gibi..Sevgi dolu bir dünyada yaşama şansımız olsaydı keşke..Ama malesef öyle bir dünya yok:(Sevgi dolu günler diliyorum canım sana ve hepimize..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülmek ve strese girmek için onlarca zorlukla karşılaşıyoruz her gün hayatta. :( Benden de herkese sevgiler.

      Sil
  4. Stressiz de yaşam olmuyor maalesef mutlaka stres yaratacak birileri oluyor kaynana olmasa patron olur, iş arkadaşı olur... olur da olur :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle evde iyiysen işte,işte iyiysen mutlaka bir şeyler çıkıyor yine.

      Sil
  5. İnsan gülse mi ağlasa mı şaşırıyor valla.. Sanırım gerçekten mutluluk herseyin ilacı,stress de düşmanı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne haliniz var sa gülünüz :) Gülmek hastalıkları uzaklaştırıyormuş :)

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski