Merhabalar,2016 yılının ilk yazısını yine sizlerle paylaşmanın sevincini yaşamaktayım.
Mutlu,huzurlu,sağlıklı,şans ve bereket dolu ve en önemlisi barış dolu bir yıl diliyorum hepinize...
Geçtiğimiz hafta sevgili blogger arkadaşım YASEMİN'in daveti ile bir yeni yıl hediyeleşmesi için randevulaştık,yasemin'in bizi başka bir sürprizi daha vardı elbette.DEVELİ KEBAP tadım etkinliği düzenlemişti.
Kızlarla o gün kozyatağı'nda buluşup taksi ile maximum 5 dakika da mekana ulaşmıştık.Girişte bizi tanımamalarına rağmen her müşterilerine gösterdikleri özen ve güler yüz ile bize ayrılan yerimize kadar eşlik ettiler.



Masaya oturduğumuzda bizi 2 güzel bayan daha bekliyordu,onlar kendilerini biliyorlar selam olsun onlara da hafta sonlarını bize ayırdıkları için :)
Gelelim konumuza müthiş özenle hazırlanmış o masaya oturan herkes inanın acıkırdı :)Antep mutfağının özenle seçilen yemekleri ve mezeleri bir harikaydı.

Etlerin işlenmesi,kebapların bu kadar lezzetli olmasının sebebi ise özenle seçtikleri gıdalar,baharatlar,etler ve bunların hepsi Gaziantep'ten temin ediliyor olması,zaten bir markayı oluşturmak için yoğun bir özen gösterildiğini her şeyin dikkat ve özenle seçilmesi her detayın düşünülmesi gerektiğini bilen insanlar ''markayı marka yapar''



Fıstıklı Kebap
Eee 1966 yılında Arif Develi tarafından kurulan DEVELİ KEBAP bir çok şube ile yola devam edebiliyor ve müşteri memnuniyeti hat safhada ise bize de kutlamak düşer...
Develi Ataşehir şubesinde bir ilk olarak da gıda laboratuvarı yer almakta,buraya gelen her gıda maddesi düzenli kontrollerden geçerek hazırlanmaktadır.
Hem ailelerin,hem şirketlerin hemde yemekli düğünlerde bile tercih edilebilecek kadar nezih ve büyük bir mekan aslında,biz Yasemin ile 3 katını gezebildik fazlasına müşterileri rahatsız etmek için devam etmedik :)
Oldukça zevkle yapılmış tasarımlarıyla göze de hitap etmeyi başarıyorlar.





O gün masamızda bizlerin beğenisine sunulan her şey o kadar lezzetliydi ki anlatmak mümkün değil.
Mezeler,ara sıcaklar,etler,pideler,lahmacunlar,biftekler,içli köfteler ve müthiş lezzetli gavur dağı salatası yani anlat anlat bitmeyen lezzet hepsi.



Son olarak biz tatlılarımızı ve meyvelerimizi yer iken benim aklım fırstıklı katmerde kalmadı değil o nasıl bir lezzetti ki künefeye de asla hayır diyemiyorum :)


Bu arada tatlı ve baklavalarına kullandıkları fıstığın hası olarak nitelendirilen ''kuş boku'' fıstığı daha önce tadanlar bilir,ben ilk kez bu kadar leziz ve hakikaten fıstıkmış diye nitelendirdiğim bu fıstığı tattım, Antep'ten sadece DEVELİ için getirtiliyormuş ve çok yüksek fiyatı varmış,fiyatı yüksek diye de az az kullanmıyorlar tatlılarda ve kebaplarında yani bildiğiniz ağız dolusu lezzet keşfini yaşıyorsunuz.
Kuş Boku Fıstık
Ben daha fazla anlatmaya devam edersem yine acıkacağım sanırım :) Bence en yakın zamanda bir DEVELİ RESTAURANT'a uğrayın derim.
Burada satırlarıma son verirken sizlere yine ilk kez DEVELİ'de şahit olduğum bir not ile baş başa bırakıyorum,çok anlamlı değil mi?

Bizlere özel hediyesi olan baklavaları evdekiler tarafından tam not aldı,herkes beğenerek yediler,teşekkür ederiz. 


Çok eğlenceli ve lezzet dolu bir günün diğer detayları ile bir sonraki yazımda görüşmek üzere sevgi ile kalınız.
Bizlerle beraber olan ve bol muhabbet dolu günü beraber yaşadığımız diğer arkadaşlarımız ise:




Develi restaurant'a ve Yasemin'e teşekkürlerimle....

3 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Her şey ne kadar da lezzetliydi tadı damağımda kaldı :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir gün geçirmişsiniz.İlk fırsatta yolumu düşürmeyi planlıyorum bende ;)

    YanıtlaSil
  3. Güzel hir gün gecirmissiniz belli ki. Bir mekanda lezzetler kadar personelin güler yüzlü karşılaması da çok önemli. Ve o not gerçekten tebrikler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski