Burun tıkanıklığı tedavi edilmediği takdirde özellikle çocuklarda fiziksel ve zihinsel bazı problemlere yol açıyor. Dikkat dağılması, kişilik değişikliği, öğrenme güçlüğü bu sorunlardan birkaçı. Burun tıkanıklığı nedeniyle yaşanan bu sorunlar yüzünden çocuk psikoloğa götürülüyor, çocukta zeka geriliği olduğu bile düşünebiliyor. Ancak gerçekte çocuğun sadece teşhis edilmemiş ciddi burun tıkanıklığı olduğu ortaya çıkabiliyor.



ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ SEBEBİ
Koku alamayan çocuklar da aynı işitme veya görme problemi olan çocuklar gibi dış dünya ile bağlantımızı kuran hayati beş duyumuzdan birinden yoksun kalıyorlar. Öyle ki tam çocuğun dış dünya ile olabildiğince temas etmesi, anılar oluşturabilmesi, dışarıdan uyaran alması, çevresiyle ilişki kurması gereken zamanda, burun tıkanıklığı olan bir çocuğun gelişimi eksik kalabiliyor, uzun dönemde bu öğrenme güçlüğüne kadar gidebilen problemlere yol açabiliyor.
Gribal enfeksiyonlar ve bu nedenle oluşan burun tıkanıklığınız çabuk geçsin istiyorsanız; bunlara dikkat!
Tuzlu su burnu açıyor: Burun tuzlu su ile temizlenmesi; ödemi azaltarak burun tıkanıklığının azalmasına ve mikropların burundan mekanik olarak temizlenmesine yardımcı olur.
Peteklere ıslak bez: Kuru bir ortam burun tıkanıklığının artmasına neden olabilir.Bulunduğunuz ortamların nem dengesini sağlayın. Bunu basit yöntemlerle yapabilirsiniz. Evde kalorifer peteklerinin üzerine ıslak bez konulabilir, ıslak bezden çıkan buhar ortamdaki havanın yumuşamasını sağlar.
Ortamda kaynamış suyu eksik etmeyin: Bir çaydanlık içerisinde su kaynatın ve bulunduğunuz ortama koyun. Suyun buharı nem oluşturacaktır.
Yatak odasını 10 dakika havalandırın: Yatak odasını her gün en az 10 dakika havalandırın ve odada halı bulundurmayın. En sık alerjik burun tıkanıklığı sebebi olan akarlar halıda bulunurlar.
Benim kızımda da sıkça yaşadığımız bu durum kışın daha çok baş gösteriyor ve sürekli burun açıcı spreyler,antibiyotikler kullanmak durumunda kalıyoruz,geçtiğimiz yıl geniz eti ameliyatı geçirmiş olmasına rağmen bir türlü tam iyileşme yaşayamadık,ne zaman burnuna bir darbe alsa hapşırmaya ve kanamaya başlıyor bunun içinde yakında bir tedavi uygulamayı düşünüyoruz.

3 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. sürekli burun tıkanıklığı çeken bir insan olarak bu bilgileri bilmiyordum :/ bu güzel bilgiler için teşekkürler tatlım

    YanıtlaSil
  2. Çok önemli bir konu bu. Benim oğlumun da burnu tıkanıyor malesef

    YanıtlaSil
  3. Aydınlatıcı bir yazı olmuş bende kızımda bu problemi yaşıyorum..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski