Merhabalar herkese...
Bir pazartesi günü daha ne sürdüm yazısıyla beraberiz.
Bu hafta mor rengi tercih ettim.Mor renk hakkında birazda bilgi edinelim istiyorum.
İşte mor rengin özellikleri...

Mor, zenginliği, asalet, lüks ve ihtişamı çağrıştıran bir renktir. Özellikle açık tonları rahatlatıcıdır. Hayal gücünü arttırarak şevk ve ilham verir. Konsantrasyonu arttırır.
Mor rengi seven insanlar genellikle, ruhsal dünyası ön planda olan, ağır başlı ve asil ruhlu kişilerdir. Duyarlılıkları fazla olduğu için sanat dallarında başarılı olma ihtimalleri daha fazladır.
Mor renk, vücuttaki hormonları ve salgı bezlerinin çalışmasını da etkilemektedir. Özellikle sara, menenjit gibi beyin hastalıklarında tedaviyi destekler. Eklem iltihaplarına karşı faydalıdır. Ayrıca, kanı temizler ve akciğer, karaciğer, kalp ve böbreklerin çalışmasını düzenlemeye yardımcı olur.
Mor renk, kullanıldığı tona göre farklı etkiler gösterebilir. Morun açık tonları olan lavanta, leylak gibi renkler ilham verici etkileri için çalışma odalarında tercih edilebilir. Beyinsel faaliyetleri ve sanatsal düşünceyi arttıran mor, özellikle sanatçıların çalışma ortamları için uygun olabilir.
Mor renk, açık tonlarda ilham ve güven verici etki gösterirken, özellikle koyu tonlarda, mor rengin insanda meydana getirdiği asalet duygusu, bazı insanlarda küstahlık, kabalık ve hatta kavgacı bir yapıya da neden olabilecek şekilde etki gösterebilir. Hüzün, üzüntü ve depresyonu çağrıştıran etkileri de vardır. Özellikle koyu tonlarda, bilinçaltını etkileyerek insanda korkuya ve hüzne neden olabilen mor renk, belki de bu yüzden, intihar edenlerin en çok sevdiği renklerden biridir. Bu nedenle, depresyona yatkın kişilerin, ruhsal sorunu olanların, alkoliklerin ve madde bağımlılarının olduğu ortamlarda kullanılmamalıdır.
Bu rengi seçmemin özel bir sebebi yok ojelerimin içine elimi attığımda ilk geleni seçtim,ama bu oje (Magic Sand Matte Finishdiğer sürdüklerimden farklı çünkü yapısı ve görünümü pütürlü kum efekti veriyor,sürdükten sonra bir kaç dakika içinde kuruyor.Fırçası kalın olduğundan dolayı da rahatça uygulanabiliyor 2 kat sürdükten sonra üstüne herhangi bir uygulama yapmanız gerekmiyor ama ben üstüne Pastel 109 numaralı  ojesi ile noktacıklar koydum,evet özenle konulmuş noktalar olmadı ama yine de şık durdular... Eşimin işten gelirken de bana getirdiği çiçekle çok uyumlu oldular.Ben çok beğendim. Magic Sand Matte Finish renklerine de en kısa zaman da ulaşmayı düşünüyorum.Pastel, Magic Sand Matte Finish ojelerinin 7 farklı renk seçeneği mevcut.

Magic Sand Matte Finish 725


Magic Sand Matte Finish 725



Kullandığım ojeler
PASTEL 109 NUMARA
PASTEL 725 NUMARA
Sizlerde farklı ojelerden kendinizce tasarımlar yapmak isterseniz eğer PASTEL 'in web sitesinden sipariş verebilirsiniz.

Siz hangi renk ojeleri daha çok kullanırsınız?


12 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Yeşil mavi ve sarı ojeleri çok fazla kullanıyorum son yıllarda. Nude ojeleri de severim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarı senin rengin zaten canım :) Güzel duruyor da sende.

      Sil
  2. rengiçok güzelmiş canım efektide çok güzel :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel ojedir bu çok severim bak açık renk olunca gayet güzel olmuş mat oje yani bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende beğeniyorum,başka renklerini de deneyeceğim.

      Sil
  4. Hem rengine hemde tırnakta duruşuna bayıldım.Güle güle kullan canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,senin ellerindekiler gibi durmasa da :)

      Sil
  5. Güzel bir renkmis. Ben de lacivertini kullanmistim. Silmesi biraz zor oluyor ama hos duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir markanın asetonunu kullanıyorum sorun çıkarmadı bana.

      Sil
  6. Mor normal hayatta da pek sevdiğim bir renk değil ama sanırım biraz daha lilayamı yakın? Kumlu gibi, silerken herhangi bir zorluk veriyormu?

    YanıtlaSil
  7. Evet canım koyu lila mor arası bir rengi var,silerken zorluk yaşamadım lr oje temizleyici kullanıyorum o çok etkili olduğundan sanırım kolay oldu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski