Çocuklar ve Teknoloji

Merhaba Sosyal Annem Blog okurları, çocukların gündelik yaşantısının bir kısmını oluşturan ve bağımlılık haline gelmiş hatta bazılarında hastalık oluşturmuş bilgisayar, telefon ve tablet çocuklar üzerinde büyük bir tehdit uyandırmakta.

Günden güne birçok yeni ürünün çıkmasıyla birlikte çocukların da bunlara ilgileri artmakta çocuklarda hafıza gerilemesine ve sosyalleşmeden uzaklaşmasına neden olan oyunlar ve sosyal medya bağımlılığı çocukların aile bireylerine saygısı ve çevreye bakış açılarını da değiştirmektedir.

Online oyun bağımlılığı ve zararlı içeriklere karşı bilinçlendirilmeyen çocuklar günlük yaşantılarında aktif olma ve doğru arkadaş edinme konusunda seçimlerini yapamazlar. Okur-Yazar eğitim sisteminde başarıya ulaşamayan çocuklarda verilere göre internet ve oyun bağımlılığı gözlenmiştir. Bu veriler doğrultusunda çocukların interneti doğru kullanması, geliştirici ve eğitici oyunlara yönelmeleri gerekmektedir.

Çocuklarda internet ve oyun bağımlılığının yani sıra bilinçaltına etki edebilecek görsellerden ve çizgi filmlerden daha çok etkilendikleri ve o doğrultuda hareket ettikleri gözlemlenmiştir. Çocuklarınıza interneti doğru kullanmaya, araştırmalara yönelmeye ve eğitici oyunlara yönelmeleri için uyarılarda bulunun.


Teşekkürler.

Abdurrahman Kasım TÖK - Misafir Yazar
Microsoft Teknolojileri | microsoftteknolojileri.blogspot.com.tr

26 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. gerçekten çok etkileniyorlar :( doğru yönlendirme çok önemli

    YanıtlaSil
  2. Her kelimesine katılacağım bir yazı eline eline sağlık. Çocuklarınızı önce oyalanıyor diye başına bıraktığınız bilgisayarlar onları kocaman bir boşluğa çekebilir eğer ki doğru ve yerinde kullanma alışkanlığı edinirlerse de çok güzel donanımları olabilir.Anne babaya sarılmayı unutan bir nesil geliyor lütfen dikkat edin:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef teknoloji ilerledikçe aile bağları geriliyor.

      Sil
  3. kesinlikle haklısınız anneler gelen komşularımla iki laf edeyim rahat edeyim vb bahanelerle oyalansın sesi çıkmasın ya da farklı nedenlerle oturtuyorlar bilgisayar başına 12 13 yaşlarındaki çocuklarda tablet vb en büyük görev anne babalara düşmekte aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günümüz bu teknolojiyi bizlere iyi yönde faydalanmamız için yapıyor ama biz aileler bazen suistimal ediyoruz.

      Sil
  4. Çokdoğru. Çocukları bu konuda doğru yönlendirmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  5. O kadar cok sey var ki cocuklari korumamiz gereken. Biz bile cok fazla vakit geciriyorken bilgisayar basinda ve telefonda. Nasil etkili olabiliriz bilmiyorum. Bu bir aile de rutin haline geldiyse cocuk da surekli bu teknolojilerle ugrasacaktir. Her ne kadar denetim altinda tutarsak tutalim onun da bilgisayara bizim gibi bagimliligi olacaktir. Ve surekli kurcalanan internet farkli yerlere goturebilir cocuklari. Nasil biz yemek tarifi bakmaya diye girip magazin haberlerinden cikiyorsak onlar da ordan oraya gezer. Once kendimizden baslamaliyiz belki de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce kendimizi eğitmeliyiz,sonra çocuklarımızı.

      Sil
  6. çocukları teknolojiden ayırmak mümkün değil bazen zararlı da olsa çoğu zaman faydalı olduğuna inanıyorum ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydaları saymakla bitmez ama bağımlılıga ve doğru kullanıma bağlı.

      Sil
  7. Önceden çocukları etkileyen sadece TV-çizgi filmler vs. idi, şimdi TV en masumları kaldı, bilgisayar, tablet, akıllı telefon derken nasıl koruyup yönlendireceğimizi şaşırıyoruz. Çok dikkat etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız.Tv de değiştirirdik, ama tablet veya pc yi elinden almaya kalksanız kıyametler kopar.

      Sil
  8. benDE BİLİŞMİCİ OLDUĞUMDAN HAFTADA bir izin veriyorum Sevgiler lezzettramvayı

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Yasaklamadan, bilinçlendirerek kullanmalı çocuklar teknolojiyi. Çünkü teknolojinin onlara yararı olduğu kadar zararı da olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette,önce bilgilendirmek lazım çocuklarımızı.

      Sil
  10. internet fayda sağlayıcılığı yüksek bir platform ama maalesef olumsuz kullanımı daha fazla...:( Ailelerin çok dikkat etmesi gerekiyor..

    YanıtlaSil
  11. Çok önemli bir konu, teşekkürler (:

    YanıtlaSil
  12. en çok tedirgin olduğum konu bilgisayar ve teknoloji bağımlılığı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilinçlenmek ve bilinçlendirmek gerekli,sevgiler.

      Sil
  13. Çok önemli bir konuya değinmişsiniz teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Teknoloji hepimizi ele geçiriyor. Çok haklısınız! Maalesef günümüzde resmen bir bubi tuzağı halini aldı. Tabletler telefonlar. Çocukları bunlardan ayırmak mümkün değil. Benimde bir kızım var 2.5 yaşında maalesef tablet ve telefonu olmadan kavga dövüş her yer. Yazarın birisi şurada da yazmış. Omurga ve boynunda sıkıntı olabilir diye çok korkuyorum.
    telefon bağımlılığı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski