Yeni Nesil Çocuklar Daha Zeki Çünkü...
Zamane çocukların –eski nesle nazaran- daha zeki olduğuna dair ifadeler duyuyor ve söylüyoruz. Yeni neslin bizi şaşırtan hareketleri, yaşından büyük işler yapabiliyor olmaları bir tesadüf mü
Aşağıdakilere benzer cümleleri sık sık telaffuz ediyoruz değil mi?

 “Komşu Ayşe’nin küçük kızı büyümüş de küçülmüş gibi…” 
 “Benim bir yeğenim var henüz 7 yaşında ama…”
 “Herkese söylemiyoruz, nazar değer diye korkuyoruz…” vs. vs…

EN BÜYÜK ETKEN TEKNOLOJİ

Yetişkinler cep telefonu değişikliğinde basit bir tuş kilidine bile zor alışırken çocuklar tuş kilidinin nasıl açılacağını geçip uygulama indirme ve uygulamaları kullanma becerisini gösterebiliyorlar. 
Zeka Potansiyeli Gelişimi

Teknolojik cihazların kullanımı belirli bir mantığa dayandığı için teknolojiyle dünyaya gelen çocuklar çok küçük yaştan itibaren mantık yürütmeye başlıyor. Basit bir sisteme dayanan eski atarilerin dahi çocukların stratejik düşünme, zamanında karar verme ve görsel zekâları üzerinde önemli etkileri var. 
Günümüz bilgisayar oyunlarının karmaşık yapısını düşünürsek artık çocuklarımızın karışık yapıları kolaylıkla çözümleyebildiğini gözlemlemek mümkün. 

Çocuk gelişim uzmanı Şenay Yılmaz’ın SABAH gazetesine verdiği demeçte:
“Bizim çocukluğumuzda teknoloji hatta dünya bu kadar ileride değildi. Bir çoğumuz 
siyah beyaz televizyondan renkli televizyona geçişi, hatta yılbaşı gecesi saat 24.00'de beklediğimiz sürprizleri hatırlarız. Oysa şimdi IPD, PSP, Playstation, cep telefonları, LCD'ler, hatta üç boyutlu TV'ler var. Birde bunlara bilinçlenmiş anne babaları eklememiz lazım. Haliyle algıda değişimin sırrı bunlarda yatıyor”

Sözlerine yer veriyor. Bununla birlikte bilimsel araştırma olan “Flynn Etkisi” de aynı şeyi söylüyor. James Flynn’ın 14 ülkede yaptığı araştırmaya göre zaman ilerledikçe, nesil değiştikçe IQ puanları da yükseliyor.
mentalup

BİLİNÇLİ OLMAK (TEKNOLOJİYİ DOĞRU KULLANMAK) ÖNEMLİ

Evet, zamanın getirdiği teknolojik gelişmeler çocukların zekâ potansiyeli standartlarını eskiye göre daha pozitif hale getirse de teknolojinin bilinçli kullanılması ile daha zeki çocuklar yetiştirmek mümkün. Tam aksi durumda ise sonuçlar zarar verici olabilir. Mesela, saatlerce bilgisayar başında vakit geçiren çocuklarda ileri derece dikkat eksikliği gözlemlenebiliyor. Korku-şiddet içeren multimedya araçların da çocuklarda kalıcı hasarlar bıraktığına şahit olabiliyoruz. Dolayısıyla, teknolojinin bilinçli kullanılması yönünde ebeveynlere düşen görevler artıyor. 

TÜRK DOKTORLAR ve AKADEMİSYENLER BU KONUDA TUBİTAK DESTEKLİ ÇALIŞMA YAPTI 

Son zamanlarda tüm anne-çocuk-aile platformlarında sıkça adı geçen MentalUP Beyin Egzersizleri uygulamasını duymuş olmalısınız. Bu uygulamanın çocuklara hatta yetişkinlere sunduğu beyin egzersizleri ile çocuklarda sözel, sayısal, görsel zekâ potansiyeli gelişimi, analitik düşünme becerisi, hafıza ve dikkat gelişimi sağlamak mümkün. Bu şekilde, okul hayatında başarılı, öğrenme becerisi daha yüksek, problemler karşısında daha güçlü ve çözüm odaklı nesiller yetiştirilmesine katkı 
sağlanıyor. Daha saymadığım birçok özellik yine bu uygulamada gizli. Detaylı incelemek isterseniz: www.mentalup.net adresini ziyaret edebilir hatta ÜCRETSİZ deneme versiyonuna göz atabilirsiniz. 

(NOT: Bu egzersizler günlük belirli bir süre kullanılmalıdır. Uzun süre bilgisayar başında durmak çocuklar için uygun değildir!)

BİZ DE DESTEKLİYORUZ!

Dünyada eşi benzeri olmayan ve Türk akademisyenler tarafından geliştirilen MentalUP uygulamasına TUBİTAK ile birlikte YTU (Yıldız Teknik Üniversitesi) de destek verdi. Türkiye’deki kolejlerde kullanılmaya ve Avrupa’da lansman çalışmalarına başlandı. Şuan 40.000’e yakın aile uygulamayı güvenle kullanıyor. Ayrıca çocuk gelişim uzmanları ve doktorlar “Pedagojik Ürün” sertifikası olan MenatUP uygulamasını günlük belirli bir süre kullanılması yönünde şiddetle tavsiye ediyor. 

Biz de bu uygulamanın yaygınlaşmasında, tüm ailelerin bilinçlendirilmesinde MentalUP’ın yanındayız. Onlar da bu gayretimizi karşılıksız bırakmadı ve uygulamanın PROFESYONEL versiyonunu kullanmak isteyenler için %20 indirim sağlayan kuponu tüm sosyalannem.blogspot.com.tr kullanıcılarına hediye etti. 


Mentalup

Bu fırsatı kaçırmayın. Teşekkürler MentalUP

MentalUP’ı İncelemek İçin Tıkla > Zeka Potansiyeli Gelişimi
Tam Sürüm İçin %20 İndirim Kodu > 110416

Bu uygulama artık ihtiyaç haline dönüştüğü için indirim kuponu tükenmeden HEMEN denemenizi tavsiye ederiz :)

11 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. teknoloji ve dış uyarıcılar büyük etken şimdiki çocuklar küçük yaşta her şeyi görüp öğrenebiliyorlar beslenmenin de katkısı büyük tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı beslenme ve eğitimi için online destekler de önemli.

      Sil
  2. yeni nesilteknoloji ve beslenme alınan folik asit ler sayesinde cin gibiler maşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Her gün biraz daha gelişiyor nesil, bizim cocuklarımızın çocukları kimbilir nasıl olacak

    YanıtlaSil
  4. Bende şimdiki çocukların zeki olduğunu düşünüyorum ama bunu artık büyüklerin çocuklara söz hakkı verdikleri için olduğunu düşünüyorum.Kendilerini çok güzel ifade edebiliyorlar .Bizim zamanımızı düşünsene ,sus sen küçüksün ,küçükler her şeye karışmazla büyüdük biz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten,bizim zamanımızda konuşturmazlardı bizi :)

      Sil
  5. 7 yaşındaki kızım için kullanıyoruz bence başarılı bir uygulama hem eğlenceli hem geliştirici

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten harika uygulama çocukların zeka gelişimi için destekleyici oyunlarını oynuyoruz biz de teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Benim çocukluğum da kral oyun vardı. artık daha da gelişti ve herşey neredeyse mobil oldu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski