Samsung, Look At Me Uygulamasıyla Otizmli Çocukların Yanında 
Samsung, otizmli bireylerin hayatlarını iyileştirmek amacıyla geliştirdiği yeni uygulaması Look At Me’yi tanıttı. Gerçekleştirilen klinik araştırmaya göre, uygulama yardımıyla otizmli çocukların göz teması kurma becerisinde, yüzde 60 oranında gelişme görüldü. 
İstanbul, 26 Ocak 2015 – Samsung Electronics tarafından hayata geçirilen “Look At Me” uygulaması, otizmli çocukların iletişim becerilerini geliştirerek, çevreleri ile daha sağlıklı iletişim kurmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Uygulamanın Çıkış Noktası
Otizmli çocukların çoğunun insanlarla göz teması kurmakta ve bu teması sürdürmekte zorlandıkları biliniyor. Bu da çocuklar büyüdükçe, sosyal yaşamlarını etkileyebilecek olan bir sorun olarak öne çıkıyor. Yapılan araştırmalar, otizmli çocukların akıllı cihazlarla etkileşimden hoşlandıklarını ortaya koyuyor. Samsung bu amaçla; Seul Ulusal Üniversitesi ve Yonsei Üniversitesi’nden doktor ve profesörlerle işbirliği yaparak, “Look At Me” uygulamasını geliştirdi. Uygulamanın gelişim sürecinde, 20 çocuk üzerinde 8 hafta boyunca süren ortak bir klinik çalışma gerçekleştirdi.

Nasıl Çalışıyor?
Uygulamayı kullanan çocuklar, cihazın kamera fonksiyonu aracılığıyla karşılarındaki kişinin duygu durumunu anlayabiliyor ve yüzleri hatırlayabiliyorlar. Yedi farklı eğlenceli ve etkileşimli görev, çocukların ilgisini canlı tutarken, uygulamaya yerleştirilen ödül-puan sistemi ile sesli ve görsel efektler, çocukların motivasyonunu artırıyor. Her bir görev, gün içinde yaklaşık 15-20 dakikada tamamlanabiliyor.
Samsung Kurumsal Vatandaşlık Grubu Başkan Yardımcısı Chung Lyong Lee uygulamayı değerlendirirken;“Dünyada 60 milyondan fazla insan otizm tanısı almış durumda ve onlara gerekli tedaviyi sağlayacak yeterli sayıda hastane ve tesis yok. Tedavi masrafları çok yüksek ve otizm tedavisi için bekleme süreleri de genellikle çok uzun. Otizmli çocukların teknolojiyle iyi etkileşim kurabildiklerini biliyorduk; bu nedenle bu çocuklarda iletişim becerilerini geliştirmek için onlara nasıl destek olabiliriz diye düşündük. ‘Look At Me’ kolay, eğlenceli ve oyuna benzeyen bir uygulama. Bu uygulamanın kullanımı sırasında, anne babalar çocuklarını daha fazla göz teması kurmaya ve yüz ifadelerinden insanların duygularını anlamaya alıştırabilirler. ‘Look At Me’ ile çocukların yaşamlarını iyileştirme yolunda küçük de olsa bir katkımız olmasını ümit ediyoruz” dedi.

Yonsei Üniversitesi’nden Profesör Kyong-Mee Chung da uygulamayla ilgili olarak; “Araştırmaya dâhil edilen çocukların yüzde 60’ı göz teması konusunda iyileşme kaydetti. Ayrıca duyguları belirten yüz ifadelerini daha kolay anlamaya başladılar. Bu uygulama sayesinde otizmli çocuklar; mutluluk, şaşkınlık ve korku gibi farklı duygulara ilişkin algı ve ifadelerini geliştirme fırsatını bulacaklar” dedi.
“Look At Me” uygulamasının esin kaynağı, heyecan verici işler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan Launching People (Hayalinin Peşinden Git) kampanyası oldu. “Look At Me”, Seul Ulusal Üniversitesi Bundag Hastanesi’nden Profesör Hee-Jeong Yoo, Yonsei Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Profesör Kyong-Mee Chung ve Sang-Chul Chong ile yapılan işbirliği sonucunda geliştirildi.

Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy S3, Galaxy Note 4, Galaxy Note 3, Galaxy Note 2, Galaxy Zoom 2, Galaxy Zoom ve Galaxy Tab S model akıllı cihazları için optimize edilen uygulama; Google Play’den indirilebiliyor.
Daha fazla bilgi için: www.samsung.com/sec/lookatme  
Uygulama videoları:      http://youtu.be/99TL3hGPw5I    (Kısa versiyon)
http://youtu.be/vNr1kS1ksP8    (Uzun versiyon)

6 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Eğer faydalı olacaksa insanlara, iyi bir uygulama. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir uygulama olmuş.
    http://denizkokusuu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Otistik çocuklarımız çoğu zaman hayattan dışlanma noktasına getiriliyor dilerim bu uygulama ile de hayatlarına biraz renk gelebilir.

    YanıtlaSil
  4. Guzel bir uygulama..Faydasi olur insallah..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski