Merhabalar,hafta sonuna saatler kala bugün sizlere kızımın meslek seçiminden bahsetmek istiyorum.
sosyalannem
Dün akşam kızım yattıktan sonra oğlum çınar ablasının çantasından boyalarını almıştı bende biraz oynadıktan sonra yerine yerleştirmek için çantasını açtım zira dağınık ve kurcalanmış olduğunu görünce çok sinirleniyor Ebrarcık :)
Çanta o kadar dolu ki yer yok desem yeridir,ben boyaları koymaya çalışırken bir tane kağıt parçası dışarı fırladı adeta bunu okumalısın der gibi.
Kağıdı aldım elime okumaya çalıştım biraz karmaşık yazıydı,bu yazının kızıma ait olabileceğini hiç düşünmemiştim çünkü o kağıtta yazılanların hiç biri bizim evimizde yeri olmayan şeylerdi.Sonra hatırladım ki sınıf arkadaşının annesi yaşıyordu bu sorunları ve sınıf arkadaşı acaba hislerini yazarak kızımla mı paylaştı diye düşündüm.
Akşam yatmadan sormayı unutmayayım diye o kağıdı masanın üstüne bırakmıştım,okul ve işe hazırlanırken kızım kağıdı gördü.
Çantamı neden karıştırdın anne?
Kızım kalemin düşmüştü onu çantana bırakayım derken kağıt çantandan çıktı ve bende okudum, okuduğumda da üzüldüm dedim.
Belli ki onun için önemli bir konu idi bana bir daha çantamı karıştırma diye ikazda bulundu,bende o okul çantan anneler okul çantalarını kontrol eder kitapları kalemleri eksik mi diye özel çantanı tabiki karıştırmam dedim.
İçim içimi yiyordu,bu yazıyı kızım mı yazmıştı?
Niçin yazmıştı?
Neden böyle hissetmişti?
Kızıma sordum o yazıyı sen mi yazdın arkadaşının mı diye,ben yazdım dedi,peki neden böyle bir şey yazdın senin baban bunların hiç birini yapmıyor ki dedim ama yapan babalar var dediğinde arkadaşının babasını hatırladım.
Ben bunları barbielerimle oynarken onlara anlatıyorum böyle oyun kuracağım dedi üstüne fazla gitmedim ama dedim ki kızım barbielerin de böyle bir babaya kızabilir,üzülebilir,küsebilir bence bunu oynatma,sonra kızım o kağıdı buruşturup çöpe attı.
Saçlarını taradım bağlarken kızım sen sürekli bir şeyler yazıyorsun üretiyorsun ilerde ne olmak istiyorsun dedim,doktor yazar dedi bana,
Neden dedim?
Çünkü insanları ya ilaçla yada yazarak iyi edebilirim dedi ve çok sevindim kızım ufak ufak kendince hikayeler yazıyor ve ben asla hiç birini atmıyorum hatta destekliyorum hayal gücünü ve yaptıklarını.
Gelelim kızımı etkileyen olaya,
Bir aile babası haftada 2 gün izinli ve izin günlerini kahvehane de oyun oynayarak geçiriyor çocuklar ilgisiz kalıyor anne yetemiyor çocuklar baba ile vakit geçirmek istiyor ve annesine de mahalleden çıkmasına izin verilmiyor aile kuralları gereği.
Çocuklar bize geldiğinde eşim ve benim ilgimi görünce evlerine gidip anlatıyorlarmış bende ebrar'ın babası gibi annesi gibi olun istiyorum diye ve ben bu duruma hem üzülüyor hem seviniyorum.
Sizin sınıfta neler oluyor?
Çocuklarınız neler yapıyor.

20 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. şu kahve kültürü ülkemizden ne zaman yok olacak acaba.. atatürk demiş kahvehanelerde zaman geçirmeyin diye düşünün üzerinden 100 yıl geçmiş, bir gelişme yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok acı ama gerçek,kültür değil aslında alışkanlık.

      Sil
  2. Çocukların küçücük dünyalarına bazen neleri sığdırabildiklerine şaşıyorum ben. O kadar dikkatliler ki etraflarına karşı. Ve bazen biz büyüklerden daha bilinçli....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar herşeyi kapıyorlar yanlarında konuşurken bile dikkatli olmak lazım :(

      Sil
  3. Çocuğunuzun düşünceleri ne kadar güzel. Çok aklı başında biri daha bu yaşta bile. Böyle yetiştirdiğiniz için tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum güzel düşünceleriniz için,ben çocuklarıma sadece yol yösteriyorum diyelim.

      Sil
  4. Maaşallah ne kadar aklı başında ve aile olarak şanslı bir çocukmuş Ebrar :) Yazması çok güzel, ben de çocukluğumdan beri yazıyorum ve inanın her şeye çok iyi geliyor, terapi gibi. Desteklemeniz de harika :) Çocuğum yok ama olursa ve yazmayı severse ben de kesinlikle desteklerim :) Sevgiler ..
    http://www.duygugoker.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için,yazmak terapidir dün akşam ona yazı yazmanın ne kadar güzel olduğunu da ayrıca anlattım.

      Sil
  5. e mutlu size ki etrafında olan bitene karşı ilgili ve sorumluluk sahibi bir evladınız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,aslında bu nesilin çocukları hep aynı ama birazcık fırsat vermek lazım.

      Sil
  6. insanları ya ilaçla yada yazarak iyi edebilirim. demiş bu yaşta.. Maşallah.. İkisindeki öneminin farkına varmış:::)

    YanıtlaSil
  7. Çocuklar herşeyin nasılda farkındalar, birde büyükler farkına varsa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız,inşallah bir gün farkına varırlar.

      Sil
  8. Böyle duyarlı ve düşünceli bir kızınız olduğunu için çok şanslısınız. Belki de harika bir psikolog olabilir. :)

    YanıtlaSil
  9. Ne mutlu size ki böyle bir çocuk yetiştirmişsiniz ♥

    YanıtlaSil
  10. Çok özel bir bakış açısına sahip çocuklar ,bu yaşıma kadar kendi çocuklarım da dahil hep izlerim minikleri muhteşem bir dünya onlar:)
    Kızınızın meslek seçimine de bayıldım bir de güldüm. doktorlar illa ki ikinci bir dalı tercih ediyor müzik resim dans ve yazar.
    Gönlünce aydınlanacağı ve aydınlatacağı yolu başarılarla dolu olsun.

    YanıtlaSil
  11. bazı insanlarda ebeveyn hamuru yok maalesef :-((

    YanıtlaSil
  12. aklını seveyim güzel kız senin ne mutlu size arkadaşı için üzüldüm ayrıca :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski