Amerika’da başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK) Türkiye’de açtığı ilk eğitim merkezinde sömestr eğitimleriyle de çocuklarla buluşuyor. Çocukları bilimi, teknolojiyi, 
mühendisliği ve matematiği kullanarak çözüm ortaya koymaya teşvik eden EFK’da sömestr 
eğitimi 25 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında verilecek. Çocukların yaş grubuna bağlı olarak sahip oldukları farklı ihtiyaçlara göre düzenlenen sömestr eğitimine 11:00-13:00 saatleri arası 5-7 yaş grubu, saat 14:00-16:00 arasında ise 8-12 yaş grubu çocuklar katılabilecek. Sömestre boyunca 
pipet roket yapımından, köprü tasarımlarına, mancınık üretiminden, kimya deneylerine kadar 
geniş bir yelpazede deneyler yapacak çocuklar, birbirinden eğlenceli aktiviteler ile tatili hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirecek.



Amerika’da açıldığı 2009 yılından itibaren dünya çapında 150’den fazla noktada binlerce çocuğa 
ulaşan Engineering For Kids (EFK), çocukları doğuştan mühendis olarak kabul ederek zihinsel ve bilişsel gelişimlerini bu doğrultuda geliştirmeyi amaçlıyor. Türkiye’de açtığı ilk eğitim merkezinde sömestr süresince de çocuklarla buluşacak olan EFK, 25 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında sürecek eğitimler ile çocukların hem sosyalleşmesine hem de eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlayacak.

Sömestre eğitimlerini çocukların içinde bulunduğu yaş grubuna bağlı olan ihtiyaçlarını en iyi 
biçimde karşılayabilmek için düzenleyen EFK, 11:00-13:00 saatleri arası 5-7 yaş grubu, saat 14:00-16:00 arasında ise 8-12 yaş grubu çocuklara her gün farklı bir mühendislik dalına ait eğlenceli aktiviteler sunacak. Sömestre boyunca pipet roket yapımından, köprü tasarımlarına, mancınık üretiminden, kimya deneylerine kadar geniş bir yelpazede deneyler yapacak çocuklar, birbirinden eğlenceli aktiviteler ile tatili hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirecek.


Engineer For Kids #sosyalannemevent


STEM Metodu ile Eğitim

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik kelimelerinin İngilizce karşılıklarının kısaltılmış hali olan STEM, öğrencileri problem çözmede bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği uygulamaya teşvik ediyor. STEM metodu ile öğrenciler temel bilgilerini geliştirirken, okul, toplum ve gerçek yaşama ilişkin konu ve sorunlar arasında bağlantı kurabiliyorlar. STEM metodunu uygulayan EFK, öğretmen merkezli sınıf yerine problem çözme, keşif ve araştırmayla öğrenme merkezli bir sınıfta çocuklara yaparak öğrenme fırsatı sunuyor. Yapılan deneyler ve uygulamalar sayesinde çocuklar hem el becerilerini ve düşünce tarzını geliştiriyor hem de eğlenerek öğreniyor. 

Çocuklar eğitimlere bir veya iki haftalığına kayıt yaptırabilecek. 5-7 yaş grubu çocuklar için kayıt 
ücreti bir hafta 450 TL, iki hafta 800 TL olacak. Kayıt ücreti 8-12 yaş arası çocuklar için ise haftalık 550 TL, iki haftalık 900 TL.  Toplu kayıtlarda yüzde 10 grup indirim uygulanacaktır.

EFK hakkında detaylı bilgiye,
 www.engineeringforkids.com/location/turkey 
www.facebook.com/EngineeringForKidsTurkiye adreslerinden ve 0216 576 80 76 numaralı 
telefondan ulaşabilirsiniz.

26 Aralık Cumartesi günü biz bu deneyimi çocuklarımızla beraber yaşadık,sizlerde çocuklarınızı mutlaka Engineer For Kids'in deneyimli eğitmenlerinin ellerine emanet edebilirsiniz gönül rahatlığı ile.

2 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Çocuklar için bundan daha güzel bir tatil olamaz.İyi düşünülmüş bir program bence :))

    YanıtlaSil
  2. Tatilde hem eğlence hem de okuldan kopmamak adına düzenlenmiş güzel bir eğitim programı olmuş

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski