11 Ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif ayının bereketli günlerini yaşadığımız bu günlerde,ramazana bir hafta kala Mekan Közde Dönerde Bloggerlar İle Hoş Geldin Ramazan temalı blogger etkinliğinde 8 blog yazarı arkadaşımız ile bir araya geldik.


Günün detaylarına geçecek olursak öncelikle sizlere Mekan Közde Dönerden bahsedeyim.Mekan Közde Döner İstanbul -Üsküdar Bulgurlu Mahallesinde bulunmakta, 5 yıldır aynı yerde hizmet veriyor ve menüsünün hazırlanmasındaki en büyük etkenlerden biri işinin ehli ustalar ile çalışmaları onun haricinde özenle seçilmiş etlerini ise Balıkesir ilimizden çiftçilerden 18 ayını geçmemiş özel besi danalarını temin etmesidir.
İslami usullere göre kesilerek hazırlanan tranç etlerinden, biraz da kuzu döş eti katarak hazırlanan yaprak etlerini  Mekan ustalarına özel sosta  2 gün marine ederek şişe takıyorlar. 

Dönerleri ve etleri közde pişirildiği için lezzetini kaybetmiyor,lavaşlar ise odun ateşinde tandırda pişiriliyor bizzat gördüm yani :) Közde döner farklı şekillerde sunum yapılıyor ister baguette,ister kaşarlı dürüm,ister Mekan Beyti,isterseniz de İskender olarak tercih edebileceğiniz gibi hangi şekilde tercih ederseniz edin tadı damağınızda kalacaktır.

Mekan közde dönerin kendine has kemik suyuna çorbaları da içli köfteleri de,havuç dilimi baklavası,mekan sütlaçı ve mekan künefesini mutlaka tatmanızı tavsiye ediyorum.Hafta sonlarına özel veya özel toplantılarınızda da mükemmel hizmet alabileceğiniz gibi kahvaltı menülerini de tercih edebilirsiniz,ayrıca Edirne ilimizin üzümlerinden 26 çeşit baharat ile fermantasyon şeklinde yapılan Kudret-i Hünkar şerbetini de özellikle isteyiniz.


Mekan Közde Dönerde özenle her ilimizden seçilmiş doğal organik ürünleri tadabileceğiniz gibi satın alma şansınız da bulunmakta.

Şimdi gelelim o gün kimler bizimleydMekan Közde Döner'de.Etkinliği Biricitinyeri blogunun sahibi Yasemin,Safağın Dünyası blogunun sahibi Şafak ile beraber düzenledik ve davetli blogger arkadaşlarımız ise Emel,İlknur ,Şerife ,Leyla Abla ve Yeşim di. Bir kaç saat hem özlem giderip hemde Mekan Közde Dönerin bir birinden eşsiz lezzetlerini tadımladık.

Böylesine lezzet dolu etkinlik için  Mekan Közde Döner'e ve davetimizi kırmayıp gelen blogger arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ederiz.
Bu harika günde bizlere hediyeleri olan sponsor firmalarımızda vardı bir sonraki yazımda sizlere onları da anlatacağım.
Sizler bu etkinliğimizi nasıl buldunuz? 
Mekan hakkında düşünceleriniz nelerdir?


4 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Leziz,keyifli ve güzel bir gündü.. İftara Mekan'mı yapsam acaba dedim şimdi.. Davetinize sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir gun olmus tatlim afiyet bal olsun 😊

    YanıtlaSil
  3. Lezzet dolu çok keyifli bir gündü canım.Davetiniz için tekrar teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski