Yaşam tarzına bağlı olarak ya da yediğin işlenmiş gıdalar hatta içtiğin su sebebiyle bile vücuduna doluşan toksinlerden kurtulmak artık çok kolay. Son dönemin gözdelerinden olan detoks çorbası ile vücudundaki zehirli yükten ve ödemden kolayca kurtulabilirsin. Vücudunu arındırmanın keyfini 4 farklı detoks çorbası ile çıkarabilir ve farkı kendi gözlerinle görebilirsin.
Detoks Çorbası Mucizesi
Detoks bir diğer adıyla detoksifikasyon vücuttan toksinlerin atılmasıyla gerçekleşen bir arınma sürecidir. Detoks çorbası ile bu süreç daha keyifli ve daha lezzetli hale getirilebilir. Detoks çorbası,vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasıyla vücut zindeliğini artırır. Aynı zamanda bağışıklık sistemi ve sindirim sistemi için de çok faydalıdır. Kan dolaşımını hızlandırır ve erken yaşlanmayı önler. Hayatımızı ele geçiren stres hormonunun yönetilmesine yardımcı olur ve en önemlisi uzun süreli sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırarak toksik madde alımından uzaklaştırır. Detoks çorbası nasıl yapılır diye merak ediyorsan tüm bu faydalar detoks çorbası tarifleri ile seni bekliyor!


1. Detoks Lahana Çorbası
Güçlü ve hızlı yağ yakımına yardımcı ve oldukça düşük kalorili olan detoks lahana çorbası ile vücudundaki ödemden hızlıca kurtulabilirsin.
Malzemeler:
● 1 adet orta boy lahana
● 6 adet büyük soğan
● 1-2 adet domates
● 2 adet yeşil biber
● 1 demet maydanoz
● Tatlandırmak için tuz ve karabiber
● Su
Hazırlanışı:
Öncelikle sebzeleri bol su ile yıkamalısın. Tamamen temizlediğinden emin olduktan sonra sebzeleri küp küp doğramalısın. Sebzeleri doğradıktan sonra üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklemelisin. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirmelisin. Tat vermek için isteğine bağlı olarak tuzunu ve karabiberini eklemelisin. Piştiğinden emin olduktan sonra blender yardımıyla çorbayı püre haline getirebilirsin. Afiyet olsun!


2. Detoks Kabak Çorbası
Kabak vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur ve antioksidan özellik gösterir. Detoks kabak çorbası toksinlerden arınmak için birebir.
Malzemeler:
● 2 adet orta boy kabak
● 2 adet orta boy soğan
● 2 adet orta boy domates
● 1 demet maydanoz
● Yarım demet dereotu

● Yarım demet nane
● 2 yemek kaşığı bulgur
● 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
● Baharat ve tuz
● 6 bardak su
Hazırlanışı:
Malzemeleri bol su ile yıkadıktan sonra istediğin büyüklükte doğrayıp tencereye almalısın. Üzerine 6 bardak su ekleyip pişene kadar kaynatmalısın. Daha sonra blender kullanarak pişen çorbayı püre haline getirmelisin. Zeytinyağı, tuz ve baharat ekleyerek son noktayı koyabilirsin. Afiyet olsun!

3. Detoks Sebze Çorbası
Birbirinden lezzetli sebzelerin bulunduğu bu detoks çorba tarifi vitamin ve mineral açısından oldukça zengin. Detoks sebze çorbası ile bağışıklığını güçlendirirken aynı zamanda vücudunu toksinlerden arındırabilirsin.
Malzemeler:
● 45-50 gram ıspanak
● 1 sap kereviz
● 2 sap brokoli
● 5 diş sarımsak
● Bir yemek kaşığı zeytinyağı
● Tuz ve karabiber
● Su
Hazırlanışı:
İlk önce ıspanakları bol su ile yıkamalısın. Yıkama işlemini temizlendiğinden emin olana kadar birkaç defa tekrarlamalısın. Kullandığın tencerenin boyutuna göre yarının biraz üstü olacak şekilde su ekleyerek kaynatmaya başlamalısın. Yıkanmış ve temizlenmiş ıspanakları önceden kaynatmaya başladığın suya eklemelisin. Aynı şekilde kereviz ve brokoli de yıkandıktan sonra kaynar suya eklenmeli. Sarımsakları doğradıktan sonra tencereye eklemelisin. Çorbayı güzelce karıştırdıktan sonra son olarak zeytinyağı eklemelisin. İsteğe bağlı olarak çorba püre haline getirilebilir. Tuz ve karabiber ilavesini de yaptıktan sonra çorban içime hazır!

4. Yeşil Detoks Çorbası
Yeşilin en güzel tonlarını içeren bu çorba tarifiyle sindirim sistemine rahat bir nefes aldırabilirsin. Aynı zamanda koyu yeşil sebzeler çok yüksek oranda klorofil içeriyor bu da kanımızın oksijen taşıma kapasitesini artırıyor. Kapasitenin artması demek, enerji demek. Yeşil detoks çorbası ile enerjik bir güne hazır ol.
Malzemeler:
● 1 adet havuç
● 2 bütün ıspanak
● 2 diş sarımsak
● Sarımsak büyüklüğünde zencefil
● 1 adet kereviz

● 6-7 baş brokoli
● 1 adet orta boy soğan
● Yarım limon
● 1 çay kaşığı zerdeçal
● Tuz ve karabiber
● Su
Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri yıkadıktan sonra istediğin şekilde doğrayarak tencereye eklemelisin. Üzerini geçmeyecek kadar su ekledikten sonra tuz ve zerdeçal da ekleyerek kaynayana kadar beklemelisin.Sebzeler yumuşamaya başladıktan sonra blenderdan geçirerek püre haline getirmelisin. Son olarak damak zevkine göre biraz limon ekleyebilirsin. Afiyet olsun!

Sen de bu güzel renkli müthiş çorbaları denemek istiyorsan ama mutfakta pek iyi değilim diyorsan Juico tam sana göre! Juico’nun beslenme paketlerini inceleyebilir, birbirinden güzel detoks çorbalar ile lezzetli öğünler geçirebilirsin!

4 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Ben en çok yeşil detox çorbasını yapıyorum, müthiş faydalı bir yazı emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Brokoli çorbaları şahane oluyor cidden.

    YanıtlaSil
  3. Sıkıntıdan yemeğe sardığım bugünlerde, bu tarz tariflere ihtiyacım vardı gerçekten. Deneyeceğim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir detoks çorbası tarifi ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski