Genital Siğil Nedir?

Human papilloma virüs olarak HPV kısaltması ile bilinen genital siğil cinsel yol ile bulaşan bir enfeksiyondur. Cinsen hayatı aktif olan kişilerde sıklıkla rastlanan bu sorun hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilmektedir. Korunmanın en etkili yolu ise HPV aşısının yaptırılmasıdır.


200’den fazla HPV tipi bulunmak ile beraber bu virüsün sadece 40 adedi genital siğile sebep olmaktadır. Genital siğil tedavisinin yapılaması ise son derece önemlidir. Yayılma riski bulunan siğil aynı zamanda virüs sebebi ile bağışıklık sisteminde de sorunların yaşanmasına sebep olabilmektedir.

Genital siğil oluşumu sonrasında kesin tedavi için mutlak uzman hekim desteğinden yararlanılması gerekir. Genital siğil tedavisinde lazer ile yakma işlemlerinden de yararlanılabilmektedir.

Genital siğil Ankara kentimizde konusunda uzman ve deneyim sahibi olan hekim Esra Çabuk Cömert tarafından tedavi edilebilmektedir. Hekim öncelikle muayene gerçekleştirir sonrasında ise kesin tanı için belli testlere de ihtiyaç duyabilir.

Genital Siğil Neden Olur?

Cinsel yol ile buluşan enfeksiyon olan genital siğil genellikle cinsel hayatı aktif olan kişilerde görülür. Genital siğilden korunmak için aşı yapılması da önerilmektedir. Bunun yanı sıra genital siğilin oluşması sonrasında ise mutlaka tedavisinden yararlanılması gerekmektedir.

Sadece kadın değil erkeklerde de görülen genital siğil sadece genital alanda değil ayrıca ağız, burun, dil ve boğazda da ortaya çıkabilmektedir. Kadınlarda vajinanın dış kısmında, duvarında, anal kanalda da görülebilmektedir.

Genital siğilin tedavi edilmemesi durumunda bağışıklık sistemi de olumsuz etkilenebilir. Aynı zamanda genital siğil tedavisi sonrasında tekrarlama olasılığı da bir hayli fazladır. Bunun için kişinin kontrollerini yapmasının yanında belli aralıklar ile de sağlık kontrollü için hekim desteğinden yararlanması gerekir.

Genital siğil ile ilgili olarak yaşanan sorunların giderilmesinde konusunda uzman ve deneyim sahibi olan hekim desteğinden faydalanılması önerilir. Yapılacak olan tetkik ve muayene sonrasında genital siğil tespitinin yapılması ile beraber tedavi yöntemi de belirlenmektedir.

Genital siğil Ankara şehrinde hizmet sunan Dr. Esra Çabuk Cömert tarafından da tedavisi sunulmaktadır. Hekim ile iletişime geçerek yaşadığınız sorunun çözümü için destek alabilirsiniz.





Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski