Merhaba sevgili okurlarım sayfama giren tüm misafirlerim bugün yine baharın müjdesini verircesine bir postumuzla yayındayım.
Türkiye'nin en büyük çiçekcisi .http://www.büyükçiçek.com/


Siteye girdiğinizde kendinizden geçecek kadar renk renk kocaman büyük büyük çicekler mevcut.Bakımı ve dikimide o kadar kolayki ister saksıda ister bahçenizde sizde büyükçiçek ile dikkat çekmek istemezmisiniz?
Ben istedim oldu :) Artık bahçemde renk renk kocaman çiceklerim açıcak ve her gören bayılacak.
İşte http://www.büyükçiçek.com/ dan bana gelenler....
Bahçemize uyguladık ve tabiki büyüyünce yine sizlerle paylaşacağım bu güzellikleri...
Çiçeklerimiz hakkında biraz bilgi verelim isterseniz.
YILDIZ HAKKINDA GENEL BİLGİLER (EKİM-DİKİM-SULAMA-DESTEK-SAKLAMA)

Yıldız çiçeği için Avrupa'da meşhur “lale çılgınlığı”nı andıran bir dönem yaşandı. Nadir yumrular ağırlığınca altına satıldı. Çiçeklerin dilinde yıldız; gösteri, görkem anlamındadır. Boyutu servis tabağı büyüklüğüne kadar değişen çiçek çeşitlerinin saksı veya çiçeklilere yahut bahçede çiçek öbeklerinin ön kısmına dikilir.

Tüm renkte çiçekleri mevcuttur. Çiçek büyüklüğü 30 cm'ye kadar büyüyebilir. Yaz ortasından ilk kırağılara kadar çiçeklenmesi devam eder. Yıldızlar donlardan korunmalıdırlar. İlkbaharda dikilip, sonbaharda çıkarılmalıdır. Fazla güneşi severler. Ne kadar fazla güneş alırsa, bitki o kadar güçlenir.Yıldızlar her türlü bahçe toprağında olur.Toprağa yıllanmış ahır gübresi veya torf karıştırılabilir.

Kök yumruları yatay olarak, yan olarak 12-15 cm. derinliğe, üzerine 8-10 cm. toprak örtülerek dikilmelidir. Toprak parmaklarla bastırılıp, sıkıştırılır.Filizler görününceye kadar fazla su istemez. Büyüdükçe, boşluğu toprakla doldurulur. İki bitki arası mesafe değişebilir. Boylu yıldızlar destek ister. Destek çubuğu çukur açıldığında, yumruları yerleştirmeden önce toprağa sağlamca çakılır. Daha sonra yumrular yerleştirilir.

Sonbaharda çiçekleri solunca, kökler yerinden sökülüp, bir hafta kadar tersinden asılarak kurutulur. İçinde naylon kılıf bulunan sandıklara, kuru torf, kum ve perlit konularak saklanır. Böylece köklerin filizlenme göstermesi engellenir. Daha sonra serin ve kuru bir yerde bahara kadar muhafaza edilir.
Sonrasımı dikim bittikten sonra beklemeye başlıyoruz :) Sakın can suyu vermeyi ihmal etmeyin üm çiceklerinize diyerek bir ipucunu da sizlerle paylaşıyorum.
Bekledik ve zaman geldi diyelim ben şimdi size siteden alıntı resimler ekliycem ama büyüyünce mutlaka resimleriyle paylaşacağım.


Mükemmeller değilmi.
Sizlerde bu mükemmel çiçeklere sahip olmak isterseniz eğer.
http://www.büyükçiçek.com/uyelik-yeni-buyuk_cicek.aspx tıklayıp üye olarak siparişlerinizi verebilirsiniz.
Üyelik Ücretli mi?
Sitemize üye olmak için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Üye olmadan da mağazamızı
gezebilirsiniz, sipariş verebilirsiniz; ancak kampanyalarımızdan yararlanabilmeniz için üye
olmanız gereklidir. 10 saniyenizi ayırarak üye olabilirsiniz.
En az kaç adet ürün alabilirim?
En az (toplamda) 5 adet ürün alabilirsiniz.

Kargo ücreti kaç para tutar?
Bunun düşünmenize bile gerek yok. Çünkü kargo ücreti bize ait!
Kargo ücreti bile yokken neyi düşünüyorsunuz bir tık kadar yakın :)
Ayrıca Facebook sayfalarından da tüm kampanya ve güncel haberlerine ulaşabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski