Merhaba herkese bugün hava güneşli artık yaz geliyor yavaş yavaş,yaz demek eğlence demek kışın yapamadıklarımızı yapmak demek soğuk havalarda malum bizler kadar çocuklarımızda etkileniyor.
Bugün sizlere çocuklarımızla kaliteli zaman geçirebileceğiniz bir ev etkinliğimizden bahsetmek istiyorum.Kaliteli zaman demek bilinçli çalışmalar,verimli işler,öğretici aktiviteler demek.
Benim gibi çalışan anneler özellikle çocuklarına yeterli gelemediklerini düşündüklerinde veya çocukları ile beraber bir aktivite yapmak istediklerinde ilk olarak aklımıza onları gezdirmek gelir,ama sadece gezdirmek yeterli değil onlara el,kol,göz ve motor becerilerinde yardımcı olmakta gerekir.
Biz dün akşam 2.5 yaşında oğlum 8,5 yaşında kızım ile geçtiğimiz aylarda düzenlediğimiz #2forallevent etkinlik sponsorlarımızdan olan 4M Mobisu sayesinde top kek(cupcake) yapmaya başladık.İlk önce harcımızı karıştırdık.
Karıştırma işlemi bitince kalıbımıza döküp kurumaya bıraktık.Ben biraz suyunu oğlum sayesinde fazla kaçırdım ''anne bende cu toycam'' diyince...Biraz buzlukta daha sonra da cam kenarına koydum kalıbı sabah baktığımda kurumuştu bu akşam boyama işlemini yapacağız toplam aktivite süresi aslında maximum 2 saat falan sürüyor ama dediğim gibi biz suyu fazla kaçırınca 1 gün uzadı en azından bu akşama da aktiviteyi ilerletmiş olduk.Yapılışı gayet basit içinde kullanım kılavuzu bulunmakta kızımın kokuya karşı alerjisi olduğundan çok yaklaştırmamaya çalıştım ama kokusu da yok.Gönül rahatlığı ile çocuklarınızı oynatabilirsiniz.Sadece cupcake değil kendi kalıplarınıza dökerek istediğiniz şekillerde malzemeler çıkarabilir ve süsleyebilirsiniz.
4M CUPCAKE

Bakalım bizim yaramazlar bu akşam cevherlerini ortaya koyabileceklermi?Boyamalarını nasıl yapacaklar işten eve gittiğimde son durumu hepinizle paylaşacağım.
Bu tür etkinlikler çocuklara kendine güvenmeyi,becerebilmeyi ve öz güven kazandırmaya oldukça iyi geliyor.
Sizlerde evlerinizde bu tür aktivitelerle çocuklarınızla kaliteli zamanlar geçirebilirsiniz.
İşte size çocuklarım tarafından boyanmış cupcakeler.





Eğer beğendiyseniz ve sizlerde bu ürünlerle çocuklarınıza hoş sürprizler yapmak isterseniz aşağıdaki linklere tıklamanız yeterli.


Peki siz çocuklarınızla neler yapıyorsunuz bizimle paylaşırmısınız?
Sevgiler...

15 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Him cok guzel 2 numara icin.iyi bir alternatif denemeli Fatmacim opuyorum.iyi eglenceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim önceden alçı ile yapardık okullarda hatırlarsanız bunu geliştirmişler sizde deneyin bence eğlenceli bende öpüyorum.Sevgiler.

      Sil
  2. Biz çocuklarla kutu oyunlarına bayılıyoruz.. Ama en çok birlikte gerçek kek, kurabiye vs yapıp sonra bunları sevdiklerimize ikram etmeyi seviyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman bizde kek kurabiye yapıyoruz arada vakit buldukça bu tür etkinliklerle de zaman geçirtmeye çalışıyorum.

      Sil
  3. Çok güzelmiş,çocukların yaptıklarını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  4. çok hoş bir aktivite olmuş, kızımda bayılır, 5 yaşındaki kızım dün kendine bir defter yaptı, hikayesinin resimlerini çizip boş kalan yerlere ilk hikayesini anlatarak yazdırdı bana , bir nevi masal değişik bir şey oldu, ismi de prenses kraliçeyi rahatsız ediyor oldu:) yarın bir gün olur da yazar olursa ilk hikayemi 5 yaşında yazmıştım diyebilecek :) doneler var elimizde.. onlarla vakit geçirmek harika kısa da olsa verimli bir şekilde vakit geçirmek çok daha önemli bence..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kızımında bir defteri var kendi kendine hikayeler yazıyor bir nevi iç dünyaları bence saklayın.Sevgiler.

      Sil
  5. çok güzelmiş paylaşım için teşekkürler bizde alalımm

    YanıtlaSil
  6. çok şeker kuzularrr :)) biz de yapacağız cupcakelerimizi tatili bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  7. Çocukların ömür boyu unutmayacakları hem eğlenceli hem eğitici çalışma. Zaman geçer, bunlar kalır. Tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum size anne baba ile geçirilen hiç bir an unutulmaz.

      Sil
  8. cucakelerden bulup hemen yapacağım miniğimle süpersiniz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski