Günaydın herkese...
Bembeyaz her taraf sanırsın ki tüm pisliklerin üstü örtülmeye çalışıyor ama ya kar kalkınca?
Bugün ben çok üzgünüm bir o kadar da kızgınım.Dün de bahsetmiştim benim de kızım ve oğlum var hep onlara öğretmeye çalıştığım şey '' Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi asla kimseye yapma''
Dün kızımın folklör oyunu vardı,gün içinde de ders kar topu derken işten eve gittiğimde uyuyordu bir kaç kez sarıldım kokladım öptüm kalk kızım ben geldim dedim ama uyanmadı,bende uyusun diye bıraktım.Sabah ben işe gelmek için hazırlanırken oğlum ve kızım benden önce uyanmıştı.Kızım hemen elini gösterdi bana biran irkildim.

Ne oldu kızım dedim?
Arkadaşım Yusuf ben çok güzel el,kol yırtarım diyip elimi yırttı anne dedi.(Bunu yapan 8 yaşında bir çocuk)
Acayip sinirlendim.Biran okul açık olsa kalkıp okula gidecek durumdaydım,çünkü ben çocuklarıma asla vur kır parçala öğretmedim.
Kızıma dedim ki kızım sen neden kendini savunmadın?
Anne öğretmenime söyler dedi.
Kızım söylesin senin nasıl bir çocuk olduğunu herkes biliyor öğretmeninden de hiç şikayet almadık biliyorsun kaldı ki şikayet etse ne olacak?
Sen haklıyken seni savunmayacakmıyım? Sen öncelikle bizim kızımızsın ne olursa olsun suçlu da olsan bize neden bunu yaptığını anlatıktan sonra geriye kalanı konuşup halledebiliriz dedim.
Tamam anne bir daha olursa sana söyleyeceğim dedi.
Bahsettiği arkadaşı geçtiğimiz aylarda bir kaç kez daha kızıma ve arkadaşlarına bu tür davranışlarda bulunmuştu,karne almaya gittiğimizde güzel bir dille de uyarmıştım,öğretmenimize de konuyu anlatmıştım ama belli ki benlik ve öğretmenlik bir durum değil.
Eğitim ailede başlar özellikle erkek çocuk eğitimi!!!
Sanıyorum ki annesi bu durumdan haberdar değil yada pek umursamıyor daha önceki uyarılarımız dikkate alınmadığına göre.Çalışıyorum diye çocuğunu da boşladı.
Çalışan anne olmak zordur biliyorum ama ben ve benim gibi binlerde çalışan anne de çocuğunu umursamadığını hatta daha nasıl yetebilirimin düşünceleri içerisinde, bazıları da günü kurtarmanın.
Bu gün benim kızıma bu hareketi yapan yarın daha büyük bir olayla karşınıza çıkacaktır.Burda önemli olan ailenin gerekli doktor,rehberlik,pedagog,öğretmen ne gerekiyorsa işte mutlaka bir yardım almalı aile bunu tek başına çözemeyeceği gibi kendi yöntemlerimizle kızarak cezalandırarak da geçici önlem almış oluruz ki gelecekte sonuçları ağır olur.
Şiddet sadece fiziksel değildir unutmayalım,sözlü,cinsel,psikolojik ve ekonomik olarak uzar gider...

12 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Bence çocuklar doğumdan itibaren periyodik şekilde psikoloğa gitmeli. Buda eğitimin bir parçası olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunu yapan çocuğun annesine söyledim benim oğlumun doktorluk birşeyi yok dedi ne kadar üzücü bir durum ben kızımı sırf kardeş kıskançlığından bile psikologa götürmüşken bu durum beni daha da üzdü.

      Sil
  2. Öncelikle çok üzüldüm.Şiddet bencede küçük yaşlarda başlıyor ve bunda ne yazıkki anne babalar yani ebeveyinler öğretiyor.daha bir yaşına basmadan erkek çocuklarımızın eline silah tutuşturmuyormuyuz..Sonu bu .Çok geçmiş olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef biz ailecek bilinçlenmezsek çocuklarımıza hiç bir şey veremeyiz,şiddetten başka.

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun insanın gözü dönüyor hakkaten oğluma da biri bunu yapmıştı ve oğlum onun canı yanmasın diye vurmadım anne dedi cunku biz ona vurmanın kötü bişey oldugunu öğrettik keşke herkes bunu yapabilse :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Bende kızıma vurmayı öğretmedim ama artık diyorum sana vurana sende vur kızım diye belki yanlış olabilir ama en çok vurabilecek insanlar kızlarımız kadınlarımız bence.

      Sil
  4. Eğitim ailede başlar özellikle erkek çocuk eğitimi!!! Çok haklısınız...

    YanıtlaSil
  5. Bayana şiddet olayı ciddi bir kişilik bozukluğudur. Özellikle bu yaşlarda yapılıyorsa, kendini kanıtlama çabasından başka bir şey değildir. Öğretmenine şikayet ederseniz, okuldaki davranışlarını durdurmuş olursunuz. Bir daha tekrarlayacağını sanmam, şikayet ettiğiniz takdirde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmenine,annesine konuyu ilettim bakalım bekleyip göreceğiz durumunu.

      Sil
  6. öncelikle geçmiş olsun çocukların şiddet yanlısı asarım,kesrim tavırları sanırım kendi başına öğrenebileceği bir şey değil bunda en büyük etkenin tv olduğu kanısındayım sonra aile ve aile içi yaşam..geçenlerde marketten dönüyorum evimin hemen yukarısıdna okul var bıdıcık çocuklar birinin elinde cetvel diğerinin bir ağaç sopası pusu kurmuşlar kurtlar vadicilik oynuyorlardı içlerinden biri polat alemdarmış.Annenin tavrınıda üzüldüm açıkçası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşey ailede başlıyor maalesef,sonra okul,çevre faktörleriyle devam ediyor ama şu bir gerçek ki temel ne kadar iyi kurulursa deprem de o kadar az hasar alır.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski