Yeni bir haftadan herkese selamlar...
Dün yani 7/6/2015 Pazar günü sabah kahvaltımızı hazırladık tam çaylarımızı dağıtırken yaramaz oğlumun çığlıklarıyla mutfaktan koştum.
Masada bize ait olan çayı oğlum kendi çayı sanarak tutmuş ve eli bardağın sıcaklığından yanarak üstüne dökmüştü,birden ''Anne Canım Çok Yanıyor! diye bağırdı ve kucakladığım gibi soğuk suya tuttum,anne olunca ve konu evladınız ise bildiğiniz her şeyi unutabiliyorsunuz bu gibi durumlarda.
Soğuk suyun ardından hiç ellemeden geçtiğimiz 2014 aralık ayında düzenlemiş olduğumuz #2forallevent etkinliğinde sponsorlarımız arasında olan ve daha önce  BURADA  bahsetmiş olduğum BURN FREE yanıklarda kullanılan ilk yardım kiti geldi ve hemen kiti açıp  jeli oğlumun bacağına kalın tabaka halinde sürdüm aradan 1 saat falan geçtiğinde ve yaşı küçük olduğundan dolayı hemen doktora gittik,orada da 2. müdahale olarak yanık kremleri sürüldü ve öncesinde her hangi bir ilaç vs.sürüp sürmediğim soruldu bende BURN FREE sürdüğümü söyledim ve doktor iyi bir yöntem uyguladığımı söyledi.

Dün akşam doktorun da verdiği kremlerle hepsini karıştırıp(öyle önerdiler) el değdirmeden spatula ile kalın tabaka halinde uyguladım,dün akşam itibari ile biraz su toplanması oldu ama acısı azalmıştı gece nasıl yatacak diye düşünürken oğlum şükür ki ağlamadı acısından.
çay yanığı


Bacak Yanığı

Bizim içinde kötü bir gün oldu kardeşiyle geçinemeyen kızım bile gün boyu kardeşinin bacağını görüp üzüldü onunla ilgilendi hiç birimiz yemek bile yiyemedik.Acının tarifi yok büyük yada küçük acı acıdır hele ki bu acıyı çeken sizin kanınızdan canınızdan ise....
Sonrasında beni korkutan bu yanık izleri olmuştu daha önce duyduğum ama ilk kez denediğim LR Emergency Spray'i tavsiye üzerine buldum ve her gün düzenli sıktık ve yanık izlerinden de kurtulmuş olduk.
Biraz burn free'den bahsedeyim ki Allah göstermesin lazım olabiliyor.
burn free

Kullanım Şekli:
Yanıktan sonra yanık bölgeye kalın bir tabaka halinde sürülür, ovulmaz, cilde yedirilmez. Etkisini göstermesi için cilt üzerinde en az 30 dk. bırakılır. BurnFree yanığı takip eden 7 gün boyunca kullanılabilir ancak yanıktan sonra ne kadar çabuk sürülürse o kadar etkili olur. Bu nedenle her zaman elinizin altında BurnFree bulundurmanızı tavsiye ederiz. 

Nasıl etki eder?
BurnFree'nin diğer yanık ilaçlarına göre çok farklı bir etki mekanizması vardır:
1) BurnFree yanık bölgeyi sudan 4 kat daha etkili bir şekilde soğutur ve yanığın derinleşmesini engeller. Su ile soğutmaya göre ciltteki doku hasarını 4 kat azalttığı klinik deneylerle kanıtlanmıştır.
2) Acıyı hızlı ve etkili bir şekilde giderir.
3) Cildi nemlendirir ve rahatlatır.
4) Enfeksiyonu engellemeye yardımcı olur ve bariyer oluşturarak dış ortamdaki virüs, bakteri, mikrop, ve mantarların yaralı bölgeye ulaşmasını engeller.
5) İyileşme sürecine yardımcı olur. Cildin kendini hızla tedavi etmesi için en iyi ve doğru ortamı sağlar (nemli tedavi ortamı).
6) Yanığın derinleşmesini engellediği için, leke ve iz kalma riskini azaltır.
7) BurnFree Battaniyeler büyük alan kaplayan ciddi yanıklarda sıvı kaybını azaltarak hastanın hayati fonksiyonlarını korur.
8) "Islatıcı ve nüfus edici" formülü sayesinde yanık cilde yapışmış yanmış/erimiş elbise vb. yabancı maddelerin temizlenmesini kolaylaştırır (ileri debridman).
9) Formülünde ilaç sınıfına giren hiç bir madde yoktur. Paraben, etil-paraben, metil-paraben vb. zararlı olabilecek kimyasallar içermez. %95 su ve doğada bilinen en etkili antiseptik olan Doğal Çay Ağacı özü içerir. Bebeklerde ve çocuklarda kullanılması güvenlidir.
10) Gerektiğinde yara ve yanık üzerinden su ile kolayca yıkanır, kalıntı bırakmaz. Suda %100 çözünür.

Hangi Yanıklarda Kullanılır?     
-  Isı yanıkları (ütü, ocak, tava, fırın, soba, ateş, vs...)
- Kaynar sıvı yanıkları (kaynar su, buhar, kızgın yağ, vb.)
-Güneş yanıkları
- Elektrik yanıkları
- Kimyasal yanıklar (kimyasal yanıklarda BurnFree uygulanmadan önce kimyasal cilt üzerinden uzaklaştırılmalıdır, bunun için kimyasala maruz kalan bölge bolca akan su ile en az 20dk boyunca yıkanmalıdır.
-Ayrıca ufak kesik, sürtünme yarası, sıyrık, tahriş vb. hafif cilt yaralanmalarında da acıyı giderir, bakteri gelişmesini önlemeye ve iyileşme sürecine yardımcı olur ve tahriş etmez.

20 yıldır, tüm dünyada ve Türkiye'de hastanelerde, ambülanslarda ve yanık merkezlerinde doktorlar da BurnFree kullanıyor. Siz de artık aileniz için kullanabilirsiniz!
Sizde daha geniş bilgiye ulaşmak isterseniz,
FACEBOOK'TA BURN FREE
WEB'DE BURN FREE

Sağlıcakla kalınız....

42 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. çok çok geçmiş olsun :( çok şükür ucuz atlatmış allah gercekten kimseyi evladıyla sınamasınnn

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun en azından burn free işe yaramış da almış çocuğun acısını..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol İremcim.İyi ki tanışmışız burn free ile.

      Sil
  3. Offf çok geçmiş olsun yanmıştır canı yanmaz mı hiç...Bu arada ben kışın ciddi bir yanma olayı yaşadım. Kaynar demlik elime döküldü ve oldukça geniş bir alan yandı. Plastik cerrahın önerdiği fitokrem kullandım ben çok kısa sürede kurutup üstteki derinin kalkmasını sağladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun en önemlisi de iz kalıp kalmaması yaş ilerledikçe iz de kalma olasılığı yüksek oluyor.

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun.Çarçabuk iyileşir inşallah.Burn Free'de her evde bulunası bir ürünmüş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Çok şükür 4. gündeyiz ve iyiyiz.

      Sil
  5. Cok cok.gecmis olsun.fatmacim bir daha yasamamniz dilegimle acil.sifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  6. çoook geçmiş olsun evlatlarımıza bir şey oldumu ne tat kalıyor ne de tuz onlar hep sağlıklı olsunlar inşallah böyle ufak tefek şeylerle hayatları geçsin Allah çaresi olmayan dertler vermesin hiç bir evlada.. Ürününüz de çok iyiymiş verdiğiniz adrese gidiyorum hemen..

    YanıtlaSil
  7. çok kötü yanmış bakamadım bile..:( Çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  8. Cok gecmis olsun, cok uzucu, anne kalbi dayanmaz :(

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun inşallah çabucak inşallah

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun, görüntüsü bile canımı yaktı iyi ki ürün aklınıza gelmiş ve işe yaramış.Umarım bir an önce geçsin,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler,gerçekten iyi ki vardı ilk müdahele olarak evde yapım önemli.

      Sil
  11. çok çok geçmiş olsun yanığa biz koca insanlar dayanamıoruz :( Burn free alalım evimizde bulunsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanığın küçüğü büyüğü yok ne yazık ki ecza dolabı işimizi kolaylaştırır.Teşekkür ederim.

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun canım..Üzüldüm canı ne kadar acımıştır yavrucağın..paylaşımın önemli başımıza böyle birşey gelirse ne yapacağımızı bilelim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, elimiz bile kesilse acıyor canı yandı ama şükür iyileşiyor.

      Sil
  13. offff çok kötü yanmış geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  14. Çok geçmiş olsun,Acil şifalar diliyorum :(

    YanıtlaSil
  15. Kıyamammm çok geçmiş olsun canım benimmm:(( Yanık la ilgili bu merhemlerin el altında tutmak her zaman şart.
    Okuyan herkese lazım olur diye buraya bir not yazmak isterim: Ben kendim de denedim inanın çok işe yarıyor.
    Kuru soğanı çatalla batıp çıkararak sulandırıp bu suyu yanık üzerine yayılmasını sağlayın kesinlikle kızarmıyor su toplamıyor ve acı anında kesiliyor.
    yemek yediğimiz bir yerde en son çay söylendi ama nasıl olduysa garsonun minik bir hatasıyla bir tepsi sıcak çay arkadaşın sırtına(ip askılı bluzu vardı üzerinde) döküldü bir arkadaşımız hemen soğanları çatalla sulandırın dedi ve 4-5 kişi anında bunu yapıp sırtına sürdüler gözlerimize inanamadık sanki hiç bir şey olmamış kadar iyiydi.
    Sanırım antibiyotik etkisinden di soğanın.
    Benim de bacağıma sıcak su döküldüğünde uygulamıştık


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyorum ya insan kendine gelince herşeyi unutuyor ama soğan da aklımda olacak teşekkür ederim. Size de geçmiş olsun.

      Sil
  16. Çok çok geçmiş olsun. Tez zamanda sağlığına kavuşur umarım.

    YanıtlaSil
  17. cnm çok geçmiş olsunnnnnn :( LEZZETTRAMVAYI

    YanıtlaSil
  18. Geçmiş olsun.Son durum nedir yanık izi vs kaldı mı, iyileşmesi ne kadar sürdü.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba,şuan durumu gayet iyi hiç bir iz kalmadı iyileşmesi 10 günü buldu diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim cevabınıza.Benzer bi olay bizimde başımıza geldi boyun kısmında 1 haftadır pansumanımız devam ediyor.Yanık kısımlar pembe renk aldı bu aşamadan sonra eski haline dönmesi kaç gün sürdü. Doktorumuz sürekli 2 hafta diyor o sürede bana fazla söyleniyor gibi geldi

      Sil
  20. Biliyorsunuz ki derilerimiz bölümlerine göre hassas olabiliyorlar,kullandığınız ilaçlar,kremler etkili olması gerekiyor boyun kısmı sürekli hareket halinde olduğundan dolayı kızarıklıklar biraz daha geç geçebilir endişe etmeyin.Maximum izlerin geçmesi (yanığa bağlı) 2 aya kadar uzayabilir.Tamamen deri kendini yenileyecek çünkü.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski