Merhabalar herkese bu yıl okulların açılması ile artık 2 çocuk annesi olarak aynı zamanda 2 öğrenci annesi olmanın tadını çıkarıyorum,tadını çıkarıyoruz derken baya tuzlu oluyor okulların açılması veliler için :)
Okul Öncesi Sorumluluk Tablosu
Bugün size okul öncesi çocuklarımız için ''Okul Öncesi Sorumluluk Tablosu'' konusundan bahsetmek istiyorum. Her çocuk özeldir karakterleri,kişilikleri hayata bakışlarıyla onlarda bir bireydir bunu çocuk o diyerek göz ardı etmemeliyiz.Benim oğlum 4 yaşını doldurdu bu yıl okul öncesi düşünmüyordum ama baktım ki evde tek başına sıkılıyor ve dolayısı ile çalışan anne çocuğu olunca da yetememezlik,yetişememezlik oluyor çünkü kızımda 4. sınıf öğrencisi ve evde ödevlerine yardımcı oluyorum.
Çınar 18 aylık olduktan sonra ben işe başladım ve babaannesi ile büyüyor,gün içinde babaannemizi fazlası ile yorduğu için ana okulu bizim için biçilmez kaftan oldu.Evde babaanne, anneanne veya yakınları ile büyüyen çocuklar ne yazık ki anne babalarına yaptırmadıklarını onlara yaptırabiliyor bu sorunu aşmanın tek yolu tüm eğitimcilerinde üstüne basa söylediği gibi ev kuralları ve tek ağızdan çıkan net kelimeler.Çocuklar iyi kötüyü ayırt edemezler biz ebeveynleri onlara her hangi bir konuda hayır deyip kızıyorsak çocuklar bunu kullanıp anne babam bana kızdı diyerek diğer aile büyüklerine sığınmamalı.
Ana sınıfı yani okul öncesi eğitimde her çocuğa evde sorumluluklarını yerine getirip getirmediklerini izlemleyebilmek ve bu davranışlarını olumlu olarak sonuçlandırabilmek için sorumluluk tablosu düzenler öğretmenleri uyku düzeni,yeme içme durumları,bağımsız kendi başına yapabildiği görevler yaptıkça gülen yüz yapmazsa ağlayan yüz olarak belirlenir ki çocuklar ağlayan yüzü hiç sevmezler :)
Okulda kurallara uyan,öğretmeni tarafından sevilen bir çocuk olmayı başaran Çınar,evde tam tersi durum sergiliyor ve ona özgü olan bu sorumluluk tablosunda ne kadar başarılı olacağız heyecanla bekliyorum bende.... Artık onun bireysel olarak bazı şeyleri kendi başına yapabilmesi yanlışı doğruyu görebilmesi gerekli...
Sizler çocuklarınıza hangi sorunlarına nasıl çözüm buldunuz bizlerle paylaşır mısınız?

5 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. bu tabloyu öğretmenimi verdi canım çok beğendim belki böyle bir şey bizde de işe yarayabilir umutlandım birden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tabloyu öğretmenimiz sadece uyku düzeni için verdi canım,sorumluluk tablosu evde onun da görselini ekleyeceğim evde unutmuşum :) Tabi tablo oğluma özel.

      Sil
  2. Çok beğendim bunu ,bir de öğretmenin vermesi uymaları açısın dan daha etkili süpermiş.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba efendim,

    Çok faydalı bir paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski