• Sanat Terapidir: Sanat, yaşamı güzelleştirir, duygu ve düşünceleri ifade etmek için kişiye fırsatlar verir. Başlı başına bir terapi olan sanatsal uğraşlar, kişinin kendisini ve diğer insanları anlaması için bir yol açar. Okulda ve okul dışı zamanlarda çocuğunuzun sanatsal faaliyetlerini destekleyerek, daha mutlu yetişkinlere dönüşmelerine yardım edebilirsiniz.

sanat terapisi

  • Sanat Diğer Disiplinleri de Etkiler: Çocuğunuz ileride doktor, bilgisayar yazılımcısı ya da bir öğretmen olabilir. Sanata olan yatkınlığı, mesleğine diğerlerinden daha farklı bir gözle bakmasını ve uygulamasını sağlayacaktır. Sanat ve müzikle ilgilenmek, kişinin matematiksel ve bilimsel çalışmalardaki başarısını da yükseltir.
  • Özgür Düşünce Gelişmeyi Getirir: Kişinin uğraştığı sanat ne olursa olsun bu alana hakim olmak okumayı, gezmeyi, öğrenmeyi, düşünmeyi, sorgulamayı gerektirecektir. Yeni insanlarla tanışan, farklı sanatçıların eserlerini gören insan daha özgür düşünebilir ve olaylara farklı açılardan yaklaşıp yeni çözümler üretebilir.
  • Toplumda Sanatın Gelişmesi İçin Sanatseverler Yaratmak: Toplumda sanatçının gördüğü ilgi, onun hayatını bu işe adayıp adamama kararında etkili olacaktır. Eğitimde sanat sevgisinin tohumları atılırsa, bazıları sanatçı olup değerini bulurken diğerleri de sanat sayesinde içsel zenginliklerini artırma şansını yakalayacaktır.

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski