Merhabalar hepinize,yaklaşık 15 gün önce hemen yakınımda da bir kampüsü olan ERA KOLEJİ'nin nazik davetiyle çok ilgimi çeken bir zihinsel check-up (MPR) programına katıldı kızım ve oğlum...


Mustafa Kemal Atatürk

Era Koleji Maltepe



Randevumuz 11:00 olduğu için ofisten gittim,eşim çocukları aracımızla götürmüştü,Maltepe Era Kolejine.
Çocuklar çok çabuk adapte oldular okula gezdiler,oynadılar,araştırdılar derken 4 saat süren bir süreç yaşadılar.

MPR Testi
Test yapılırken biz onları bekledik,çaylarımızı yudumladık...

 Era Koleji'ndeki tüm öğretmenler alanında en başarılılardan seçilmiş bana göre,ilgileri,tavırları,çocuklar ile iletişimleri beni benden aldı ki kaldı ki benim oğlum bile hiç tanımadığı birinin kucağına sevgi ile atladıysa anlatacak kelime kalmıyor.

Era Koleji


Era Kolejlerinde MPR testi aslında tüm öğrencilere yapılıyor,MPR testinin sonuçlarına göre çocukları yönlendiriyorlar veya durumuna göre özel programlar uyguluyorlar.
Bizim MPR test sonuçlarımız gayet iyi çıktı,bizde ailesi olarak mutlu olduk.
Oğlumu yakın zamanda hiper aktivite olabilir (mi) ? diye doktora götürmüştüm,sonucu oğlumun bu yönde hiç bir belirtisi olmadığını sadece erkek çocukların kız çocuklara göre daha enerjik ve hareketli olmalarından kaynaklı olduğu söylenmişti,bu yapılan test ile de IQ testinden tutun da görsel hafıza,sosyal hafıza,göz gelişimi,motor becerileri gibi bir çok testi de yaşına göre gayet iyi olduğunu MPR test sonucunu aldığımda Öğretmenimiz Ceren Hanım belirtti.
Era BGM MPR Süreci


Bu testler daha çok 5 yaş üzeri çocuklarda MPR testi rahat uygulanabildiği gibi benim oğlum gibi 3,5 yaşında olan oyun çocuklarında çabuk sıkıldıkları için uygulama daha zor olabiliyor.

Biraz size Era Koleji Hakkında bilgi aktarayım,burs desteği sağlanan Devlet Okulları arasında,yemek hanelerinde  taze ve günlük değişen menüleri bulunmakta(benim oğlumu öğretmeni doyurmuştu) kızım da çok sevmiş ve memnun kalmıştı.Era kolejinin bahçesinde spor yapabilecekleri alanları mevcut olduğu gibi kapıda ciddi bir güvenlik de mevcut.
Yani kısacası ben şuana kadar gittiğim ve gördüğüm tüm Kolej Okullarından farklı diyorum.
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...

Era Kolej'i hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz'



Burada sizlere kısa bir video ile tanıtmaya çalıştım,amatör biraz olsun ama artık idare edin :)
Sevgilerimle...

4 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Ne güzel bir test, ne güzel bir ilgi. Tüm okullara yayılmasını diliyorum

    YanıtlaSil
  2. eğitim sisteminin ve okulların böyle kötüye gittiği bir dönemde detaylı incelemeler yapan ve bunu paylaşan biri olarak size teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,eliimden geldiğince bilinçelnemeye ve sizler için paylaşmaya çalışıyorum.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski