Merhabalar herkese hayırlı cumalar dilerim,bugün sizlere yazacağım konu ''Çocuk İhmal Ve İstismarına Dur Diyelim'' aslında bu konuyu yazmak ve tüm medyada haberlerini duymak ve okumak çok zor bir durum benim için nedeni ise, ANNE olmam.
Çocuk İhmal Ve İstismarına Dur Diyelim

Geçtiğimiz günlerde kızımın okulunda katılmış olduğum Çocuk İhmali Ve İstismarı konulu seminerde öyle çarpıcı gerçekler vardı ki salonda ağlayarak dinledim semineri.
Ben bir kız bir erkek annesiyim ve asla hiç bir şeyi bu benim başıma gelmez gözüyle bakmayan biriyim,insanız sonuçta neler görüyor geçiriyoruz, Rabbim kötü insanların kötü duygu ve kötü heveslerinden korusun hepimizi
kadın,erkek,bebek,çocuk,genç,yaşlı....
Son dönemlerde sıkça medya veya diğer iletişim araçlarında sürekli Çocuk İhmal Ve İstismarı haberlerine şahit oluyoruz daha dün ise burada sizlere bir taciz olayından bahsetmiştim.
Konumuza dönecek olursak biz ebeveynler olarak bazı önlemler alabiliriz çocuklarımızla sağlıklı iletişim kurarak onların en yakın arkadaşı,dostu gerekirse kızımın tabiri ile kankası olmaya çalışalım.
Onlara yaş gruplarına göre vücutları hakkında bilgiler vermeye çalışalım,kız yada erkeklere yine çocuğun yaş gruplarına göre özel bölgelerini öğretelim ve bu özel bölgelere kimseye kendi izni olmadan göstermemesini dokundurtmamasını  öğretelim.Çocuklarımıza aile içinde yaşanan kötü olayları aksettirmemeye çalışalım(mümkün olduğunca).
Yabancılardan,tanımadığı insanlardan asla bir şey almamalarını,olası durumlarda kaybolması,okula annenin veya onu sürekli getirip götüren bireyin geciktiğinde neler yapması gerekenleri anlatalım,yanına ailesinden her hangi birinin cep telefonu bilgilerini yazıp onu sürekli kaybetmeyecek şekilde taşmasını aşılayalım.
Aile arasında veya dışarıda ki olaylara karşı çocuklarımız ile aramızda özel bir iletişim oyunu uygulayalım,Örneğin İyi Sır ,Kötü Sır oyunu bu oyunda ona iyi sırlardan bahsedelim yani duyulmasında kimsenin de zarar görmeyeğecini örneğin; bugün babana bir sürpriz yapacağım ona şunu aldım ama aramızda sır akşam gelince yada şu zaman vereceğiz gibi. Kötü sır ise; herkese anlatamadığı çocuğu sıkan,üzen,sinirlendiren olaylara karşı aramızda kötü sırlarını bana anlatabilirsin beraber çözüm buluruz kötü sırlar insanı biraz üzebilir ama bunun suçlusu sen değilsin mesajını da vererek.Aşağıdaki güvenlik önerilerine kulak verin....


Çocuk istismarında güvenlik önlemleri

Aslında yazılacak çok şeyler var ama ne kelimeler nede satırlar yeter bunu adiliği anlatmaya,sadece bizler İyi Anne ve İyi Babalar olalım ve sonuç itibari ile İyi Bireyler yetiştirelim.

Aşağıdaki gibi mahkemeye yansıyan bu kadar kötü yaşanmışlıklar da bile sessiz kalmayın.Unutmayın istismarın büyüğü küçüğü yoktur.
Aşağıdaki videoyu çocuklarınıza da izletebilirsiniz.






Mahkemeye intikal etmiş bir ensest olay: 
Baba oğluna cinsel istismar uygularken anne; 
Biraz daha dayan oğlum ne olacak ki' diyordu.
Anne aynı cümleyi bu kez de kızları istismar edildiğinde söylüyordu.
Babanın ihtiyacını gider, ne olur bak! yoksa baban bize zarar verir'.
(Ağabey de kız kardeşlerine tecavüz ediyor olmalı ki bu eylemden sonra) 
yeniden anne: abindir ne olacak, evlenene kadar yapmak zorundasın'.
(gerçek yaşanmış bir hikayeden alıntıdır)

Unutmayın belki birinin yaşama sevincine tekrar kavuşmasını sağlayabilirsiniz çünkü suçlu o değildir.
Türkiye genelinde 7/24 hizmet veren, 0216 450 54 54 numaralı sabit hattı arayabileceğiniz gibi www.ihbarweb.org.tr den form doldurabilirsiniz. 

Ahlaklı günler....



3 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. konuşmaktan nefret ettiğim bir konu ama maalesef çocuklarımızı bu konuda uyarararak duyarlı ebeveynler olmak zorundayız artık neyleyelim ki:(

    YanıtlaSil
  2. of ki ne of ne hale geldik ya bilgilendirme yazısı için teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  3. Okumak da yorumlamak da çok üzücü. Bir anne olarak bu haberlere inanilmaz üzülüyorum. Cocuklarimizi bilinçlendirmemiz lazim .

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski