Yaz geldi ve artık hepimiz cildimizi nasıl koruruz bu güneşin zararlı ışınlarından diye düşünmeye başladık,şunu unutmamak gerekiyor ki, SPF'deki rakam korunma süresini anlatıyor. Yani 50 faktör 30 faktöre göre daha iyi korumuyor, sadece koruma süresini uzatıyor. Hatta rakam vermek gerekirse; SPF15 UVB ışınlarını %94, SPF30 %97, SPF50 %98 oranında bloke ediyor.
İnternet'te çok fazla yazı var. Epey bir okudum, en basit ve anlaşılır alttaki yazı geldi. Bence fazlasıyla kafa kurcalamaya da gerek yok...
LR güneş koruma ürünleri

GÜNLÜK KORUMA İÇİN 30 SPF YETERLİ
Güneşten gelen ışınların tüm cilt tipleri için zararlı ve kanserojen olduğunu artık kesin olarak biliyoruz. Bu yüzden herkes günlük hayatında bile yüksek faktörlü güneş koruyucular kullanmalı. Amerikan Dermatoloji Akademisi, güneşten korunmak için SPF’si 30 olan bir güneş kreminin günlük kullanımda yeterli olduğunu söylüyor. Çünkü SPF 30 demek, güneş korumasız birine göre güneşin etkilerinden 30 kat daha fazla korunmak demek.
Güneş kremsiz biri, bir dakikada yanıyorsa, SPF 30 süren biri 30 dakika boyunca güneşten korunuyor, yanmıyor. Tatile çıkarken de yanınıza SPF’si minimum 30 olan bir güneş kremi almalısınız.
Peki ya outdoor spor yapanlar?
SPF 30 elbette güneş altında çalışanlar/spor yapanlar için yetersiz kalabilir. Özellikle outdoor sporla ilgilenenler güneşe karşı daha uzun süre kalkan oluşturan SPF 50 güneş kremlerini kullanmalılar.
Dermatologlar, en yüksek koruma için SPF 50’nin yeterli olduğunu söylüyorlar. 50’den yukarısı ile 50 arasında fark görülmüyor. Kısaca, güneş kreminizin SPF 30 ile SPF 50 arası olması yeterli.
Güneş lekelenmeleri,doğum lekeleri ile tedavi görenler ise yaz ve kış fark etmeksizin mutlaka güneş kremi kullanmak zorundasınız ki ben günlük hayatımda sıkça kullanırım.

4 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. hiç bu açıdan bilmiyordum ben beyaz tenliler 50 daha buğday yada esmerler 30 spf gibi düşünüyordum tatilde ilk günlerde 50 spf 2. günden sonrada 30 spf kullanıyorum açık tenli olduğum için.günlük yazın 15 spf kullanmam gerektiğini de biliyorum ama kullanamıyorum ihmal ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,size nacizane önerim yaz ve kış mutlaka ihmal etmeden kullanmanızdır.

      Sil
  2. Geçen gün tv de bir doktor sanırım, spf büyüdükçe içeriğindeki kimyasal artıyor diyordu. Bence spf 30 yeterli bir koruma ✌️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük kullanımda düşük tercih edilmeli ama deniz,tatil ortamlarında yüksek koruma tercih edilmeli İlkecim.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski