Günümüzde artık anneler evin temiz olmasına değil, çocuklarının mutlu olmasına odaklanıyor. Çocukların anne-babayı model aldıklarını ve çocuklara iyi örnek olunması gerekli.Çocuklarınızı yargılamadan dinleyin, onlara yardımınıza ihtiyaçları olup olmadığını sorun. Onlar muhtemelen durumları sizden farklı düşünüp değerlendireceklerdir”
Mutlu Çocuk Nasıl Yetiştirilir?


Çocuklarınıza “hayır” demeyi bilin
Çocuklarla her gün oyun oynanması, sohbet edilmesi ve nasıl olduklarının mutlaka sorulması gereklidir. Hayatta her şey istediğimiz gibi olmaz, karşılaştıkları güçlüklerde onlara ayakta durmayı, problemlerin üstesinden gelmeyi ve çabalamayı öğretmeliyiz. Onları herhangi bir karşılık beklemeden, hatalarına rağmen sevin, sevginizi mutlaka gösterin. Çocuğunuzun ödevlerini, derslerini takip edin. Anlayamıyor, konulara artık yetişemiyor olsanız da kontrol edin. Gerekirse yanında oturun eşlik edin. Okulla irtibatınızı kesmeyin. Çocuklarınıza hayır demeyi bilin!” 


Çocuklarınız adına karar vermeyin


Mutlu annelerin mutlu çocuklar yetiştirdiğini unutmayın“Çocuklarınızın okuması için elinizden geleni yapın, okumamak gibi bir seçeneklerinin olduğunu düşünmesinler. Çocuklarınız TV, bilgisayar, tablet ve mobil cihazlarla değil çocuklarla, hayvanlarla, ağaçlarla, kalem kitaplarla ve oyuncaklarıyla arkadaşlık etsin. Yaşlarına ve psikolojilerine uygun olmayan her tür yaşantı, görüntü, ortam ve insanlardan uzak tutun. Çocuklarınızın sizden her anlamda daha iyi, daha eğitimli, daha başarılı, daha mutlu olabilmeleri için uğraşın. Çocuklarınızın seçimlerinde onlara yol gösterici, onları destekleyici olun; ancak seçimlerini onlara bırakın. Çocuklarınıza yalan söylemeyin, ona ihtiyacı olan kadar bilgiyi en doğru şekilde vermeye çalışın. Başka kişilere, başka meselelere olan öfkenizi onlardan çıkartmayın. Onu doğurmuş olmanız onun her şeyine karışma hakkını size vermez. 
Çocuklarınız adına karar vermeyin!”
Peki mutlu edebiliyor muyuz?
Mutlu ise; 
Ne kadar mutlu edebiliyoruz?

5 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. mutlu anneler mutlu cocuklar yetiştiriyor cocuklar mutlu oldukca anneler cok daha mutlu oluyor, mutluluk cemberi resmen :))

    YanıtlaSil
  2. bir de çocuğunuzu kimseyle kıyaslamayın onun çoçuğu böyle sen niye değilsin sakın demeyin...

    YanıtlaSil
  3. Annelik sürekli yapamadıklarına odaklandıran bir şey.Belli sınırlar dahilinde isteklerini yerine getiriyorum ancak onlarda bu konuda cin gibiler.Hemen istediklerini yaptıracakları aile bireylerine yöneliyorlar.Umarım doğru yapıp mutluluklarına katkıda bulunabiliyorumdur ;)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazi olmus. Umarim çocuklarimiz mutlu bireyler olarak yetisir ve hep mutlu olurlar.

    YanıtlaSil
  5. inşallah mutlu bir çocuk ve bir birey olarak yetişir tüm çabam bunun için

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski