Merhabalar hepinize,bayram tatiline başlayacağımız şu günlerde özellikle kurban kesimi esnasında lütfen kurbanlıkların başında çocuklarınızı tutmayınız diyerek ufak bir ricada bulunayım istedim,zira hayvan sevmeyen insan sevemez diye ciddi bir cümle de kurmayı uygun buluyorum.
Bu gün sizlere ''Çocuklara Evde Hayvan Sevgisi Nasıl Verilir?'' konusundaki fikirlerimi paylaşacağım,bilindiği üzere 2 evladım var ve doğdukları andan itibaren bende koruyucu anneliğimden dolayı zarar görmesinden,düşmesinden veya başına gelebilecek kötü şeylerden onu hep korumayı tercih ettim.
Bebek ve çocuklar için arkadaş şart ama ya yoksa?
Henüz Çınar 1,5 yaşındayken :)

Her çocuk kendine uygun karakterine uygun arkadaş ve oyuncaklar seçer,oysa hayvanlar?
Hayvanlar konuşamaz anlatamaz ama gerçekten biraz değer verirseniz size en yakın dost olurlar korurlar kollarlar ve hayvanlarla büyüyen çocuklar öz güveni artan çocuklar olarak büyür o nedenle ben oyuncak alırken özellikle seçiyorum.
Henüz Çınar 1 yaşında...

Ne yazık ki büyük şehirlerde hayvan beslemek sorun yaratabiliyor,evinizde uygun alan olmayabiliyor,benim evimde de ne yazık ki hayvan beslemek için yeterli alanım yok ama geçmişte çok büyük bir akvaryum balığı üretimi yapıyorduk eşimle,kuş besledik gibi.
Çocuklar evde kedi yada köpek istediler ama belirttiğim üzere bu ne yazık ki yapamayacağım bir şeydi bende çözümü yine onlara temel eğitim olarak oyuncaklarda buldum ve Barbie serisinden Barbie'nin Kedisini daha önce de sıkça alışveriş yaptığım,kaliteli,lisanslı oyuncakların bulunduğu Karakter Dükkanı'nı tercih ettik.Kızımla beraber sizlere bir video bile hazırladık.Umarım beğenirsiniz.

Sizler evde neler yapıyorsunuz,bize hayvan sevgisini daha güzel aşılayabilmem için öneriniz  var mı?

6 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. Ben lisedeyken kaniş kopeğim vardı 1991 de 2 haftalık eve gelmişti haydutumuz 4 kasım 2007 ye kadar yaşadı.bakımı 3 kardeş yapıyorduk. Bagdat caddesinde köpek ile gezmek trenddi ve ben hep modaya uyardım her hafta sonu akşam bagdat caddesindeydim.Ailece onunla ugrasırken stresli iş hayatından eve gittiğimizde gulucukler içinde oluyorduk aılece. Şimdi kızım istiyor ama tatile bile giderken bile zor olduğu için kızıma papağan aldım. Şimdi papagan besliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayvanlar en yakın dostumuz oysa ki,bizde bir ara besledik papağan ama öldüler :(

      Sil
  2. Benimkiler hayvanları çok seviyorlar. Malesef büyük oğlumun kedi ve köpek alerjisi var. Biraz azalaınca bahçede doğuran anne kediye izin verdik. Baktık yavrulara ama yine alevlendi alerjimiz.

    YanıtlaSil
  3. Evinde hayvanla büyüyen çocukların daha sağlıklı olduklarını düşünüyorum. Kardeşimin çocuklarından bizzat yakından görerek deneyimledim. Umarım bir gün her eve sahipsiz bir hayvan nasip olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yeri müsait olan her eve mutlaka bir hayvan girmeli.

      Sil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski