Merhabalar arkadaşlar bugün sizlere konu başlığından da anlayacağınız gibi yakın bir zamanda Lr'da başladığım ilk network tecrübelerimden bahsetmek ve networking nedir nasıl yapılır yazmaya karar verdim.Bu kadarı verirken asla kimse ile polemiğe girmeyeceğim sadece yazdıklarım benim düşüncem ve gözlemlerimdir.
Networking  nedir? Networking kısaca ağ kurulum demektir.
-Bir kişiden diğerine bilgi, fikir ve ilişki taşımaktır.
-Az çabayla çok şeyler yapabilmektir.
-Başkalarına yardım edebilmektir.
-İhtiyacın olabileceğini bilmeden ve çıkar olmadan ilişki kurabilmek, geliştirmek ve onu canlı tutabilmektir.
-Kişileri tanıştırmak ve bağlantı kurabilmektir.
-Gerektiğinde yardım alabilmek ve yardım edebilecek kişilerle bağlantıda olmaktır.


LR network
Peki ne değildir?
İlişki sonucu bir şey satma
İş Bulma Kurumu
Bağış kampanyası
Finansal destek sağlama

Nerede kullanabilirsiniz?
Kariyerinizi planlamada.
Yeni iş fırsatları yaratmakta, var olanları güçlendirmede.
İşinizi daha iyi yapmada.
Yeni müşteriler bulmada, var olanlarla daha iyi ilişkiler kurmada.
Yeni kişilerle ilişkiler kurmada, var olanları güçlendirmede.

Networking size ne kazandırır?
Zaman, para, enerji. Profesyonel yaşamda mutlu müşteriler/çalışanlar sizi tavsiye eder.
Günlük hayatımızda da aslında yaptığımız bir iştir.Örnek verecek olursak aldığımız elbise beğenildiğinde x marka,çocuğumuz hastalandığında x ilaç,kilo sorununda x formüller,bir mekanı,yeri, kısacası her hangi bir konuda bir fikrimiz varsa bunu yakın çevremize de tavsiye etmiyor muyuz? 
Evet ediyoruz hemde her gün,peki bunun için bize o x'ler her hangi bir ücret ediyor mu? yada teşekkür ediyor mu? Tabiki HAYIR... İşte networking tam bu anda devreye giriyor ve size bizi önerdiğiniz için teşekkür ediyoruz deyip bir prim bile ödüyor.
Şimdi sizlere ilk networking deneyimim olan lr'dan bahsedeyim,Lr bir Alman dermokozmetik firması ve dermatest onaylarından tutunda bir çok sertifikaya sahip 32 Ülkede iş ortakları (yani benim gibi) vasıtası ile doğrudan pazarlama şirketidir.Ürünlerinde paraben ve cildimize özellikle sağlığımıza zarar verebilecek hiç bir kimyasal bulundurmaz ve bir çok ürününde parfümlerde bile son kullanma tarihleri bulunur.
Şimdi ben bu networkingi ek iş olarak yapıyorum ve yaklaşık 5 ay önce girdim bende kullandığım ürünleri tavsiye ederek bir ağ kurdum yani ekip kurdum ki her geçen gün yenileri ekleniyor.
Bir çoğunuza da gerek mesaj gerek mail veya sosyal medya üzerinden bu iş fırsatını paylaşmışımdır o mesajlarımdan sonra gördüm ki öcü gibi davrananlar oldu bana :) Neden çünkü Fatma yine lr'ı soracak :) Merak etmeyin sormayacağım... 

Çünkü benim hayallerim var,hedeflerim var. Yardıma muhtaç o kadar insan var ki belki birinin hayatının değişmesini sağlayacağım? Eğer sizlerinde bir hedefi varsa yada en kötü hem çalışayım hemde network neymiş bende deneyeyim diyorsanız gelin sorun bana,nasıl yaparım deyin ve ben size yardımcı olayım yapamazsanız da kaybınız yok diyorum lr'da :) Başka firmalarda bir çok sorunlar çıkmış seçim yaparken lütfen iyi araştırın ben isim yazmayacağım çünkü etik olmaz :)
Neyse son olarak toparlamam gerekirse konuyu ben LR'da bana inanan tanıdık tanımadık bir çok arkadaş,dost edindim yeni bir çevre kazandım ve devam ediyorum da.Ekibimdeki herkese sonsuz teşekkür ediyorum.Ben aynı zamanda bir iş sahibiyim esnaflık nedir ticaret nedir biliyorum yani,yeri gelir alacaklarınızı alamazsınız yeri gelir kiranızı ödeyemezsiniz veya elemanınızın parasını veremezsiniz gibi gibi uzar gider,ama lr'da bu yok her ayın 15'inde ne kadar  prim hakettiyseniz hesabına yatar....
Ben neden lr'ı seçtim derseniz eğer.
1- Miras bırakma hakkı,
2- Her ay sabit işimden hariç hesabıma yatan prim
3- Ürünlerin kalitesi
4- Yeni bir çevre,dostluk arkadaşlık
5- Araç kullanım hakları
6- Riski olmayan bir iş olması(mesela bana her ay şu kadar puan alacaksın şu kadar iş ortağı yada şu kadar sipariş vereceksin demiyor.Yaparsan kendin için yapacaksın ve bunu ayın 15'inde prim olarak alacaksın diyor) Sizce öcü mü?
Peki ben sizinle bu işi paylaşıyorsam öcü müyüm? Siz yapmak zorunda mısınız? En fazla kendinize indirimli ürün alırsınız ihtiyacınız olduğunda.Denerseniz ne kaybedersiniz? İlgileniyorsanız zaten 1 kelime bilgi almak için sorarsınız nasıl yaparım diye,ilgilenmiyorsanız da ya korkularınız vardır geçmişten x firmalardan yaşadıklarınızdan,duyduklarınızdan yada kendinizi tanımıyorsunuzdur :) 
Son olarak Lr'ın çoğu ürünleri aleovera bitkisinden üretilmektedir ve dikkat ediyorsanız bir çok firma aleoveralı ürünler piyasaya sürmeye başladı.İş fırsatı açık yani :)
Lr ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz BURAYA tıklayınız.Sizde katılmak isterseniz bana ulaşın :)

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski