Eskiler “saç kadının ziynetidir” diyerek saçlarımızın biz kadınlar için ne kadar önemli olduğunu çok
güzel ifade etmişler. Güzel ve sağlıklı saçların güzelliğimize katkısı inkâr edilemez. Üstelik saçlar güzelliğin yanı sıra sağlığımızın da göstergesidir. Saçlarımızın güneş, boya, hava kirliliği gibi pek çok yıpratıcı dış etkenin zararlarından korunmak için sık sık bakıma, arınmaya ve beslenmeye ihtiyacı vardır. Ancak bu bakımların saçımızın ve saç derisinin doğal dengesini bozmayacak doğal, bitkisel ürünler olmasına özellikle dikkat etmemiz gerekir.

Aksi halde benim başıma gelen sizin de başınıza gelebilir. Saçlarımın daha parlak olmasını istediğim için kimden ne duyduysam uygulamaya, her elime geçen ürünü kullanmaya başlamıştım. Ancak bırakın parlak olmayı saçlarım gitgide daha da mat, kuru bir hal aldı, elektriklenme ise had safhaya ulaştı. Saçlarımı yıkamaktan, taramaktan bile korkar hale geldim. Gittiğim cilt doktoru bana saç derimin doğal pH dengesini bozduğumu söyledi. Artık yeni bir ürün kullanmaktan korkar hale gelmiştim ama saçlarımın durumundan da hiç mutlu değildim. Ta ki bir arkadaşım bana Yves Rocher’un ürünlerinden söz edene kadar… Tabii arkadaşım benim yine kuşkuyla yaklaştığımı görünce bir kağıda http://www.yvesrocher.com.tr/control/sac-bakimi/ yazarak elime verdi ve incelememi söyledi. İnternetten bu adrese girerek Yves Rocher’un saç bakımı ürünlerini incelemeye başladım. Ürünler tamamıyla bitkisel ajanlar kullanılarak ve yılların tecrübesiyle hazırlanmıştı. Bitkilerin yaşam enerjisinden ve kendini yenileme özelliğinden yararlanarak cilt ve saç için en etkili aktif bileşenler kullanılıyordu.

Saç bakım ürünleri saç tiplerine göre bir sürü kategoriye ayrılmıştı: yıpranmış, kuru, normal, yağlı,
kıvırcık, boyalı, elektriklenen, ince telli saçların yanı sıra kepeğe karşı ve saç dökülmesine karşı bakım ürünleri de sıralanmıştı. Her bir ürünün etkisi, kullanım şekli, içeriği tüm detaylarıyla anlatılıyordu.Üstelik ürünlerinin hiçbiri silikon, renklendirici ve paraben içermiyordu. Açıklamalar öyle güven vericiydi ki denemeye karar verdim. Kuru saçlara yönelik ürünlerden birkaçını sipariş ederek kullanmaya başladım. Favorim ise köpürmeyen krem şampuan oldu. Amerika’da başlayan şampuansız saç yıkama akımının temsilcisi olan bu ürünün özelliği, içinde sülfat bulunmaması… Artık saçlarımla barıştım. İyi ki Yves Rocher ile tanıştım.

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski