Merhabalar hepinize bugün sizlerle ilginç ama gerçek Evlilik Yolunda veya Evliyken Sosyal Medya Şifrelerini Paylaşır mısınız? diye sormak istedim...
Bilindiği üzere ve günümüzde olmazsa olmaz kadın programları arasında evlendirme programları yer alıyor ve bizler her gün bir çok (bana göre) saçma sapan  konular tartışmalar,üslup tarzı bozuk insanların kavgalarına şahit olabiliyoruz.Bir kaç gündür o programda evlilik kararı alan çiftler arasında sosyal medya şifrelerini paylaşma sorunu vardı.(bu arada ben programı özellikle izlemiyorum evdekiler izlediği için iş sonrası eve gittiğimde denk gelirsem görüyorum) :)Bu tarz programları da beğenmediğimi,inandırıcı olmadığını düşünüyorum tabi gerçekten niyet evlenmekse o ayrı :)
Son zamanlarda artan sosyal medya kullanımı evlilik yolunda veya evlilikleri de tehdit ettiği kanısındayım.
sosyal-medya-sifrelerinizi-paylasirmisiniz
Sosyal Medya Şifrelerinizi Paylaşır mısınız?

Okuma yazmayı öğrenen veya öğrenmeden ne yazık ki çocuklarımızın elinde dahi kolayca edinebilecekleri tabletler,telefonlar veriyoruz,onlar vakit geçirirken bizler biraz dinleneceğiz oysa ki tek niyetimiz bu :)
Ama öyle değil maalesef.
Çocuklar internette,sosyal medyada sörf yaparken yanlarında olmak her hareketlerini görmek neler izlediğini veya neler oynadığını görmeliyiz,ben telefonda oyun oynamalarına izin veriyorum ama benim seçeceğim oyunlar onların seçeceği şiddet,cinsellik içermeyen yaşına göre videolar olursa.
Çocuklara bir şekilde söz geçirebilirken biz ebeveynlerde durumlar tam tersi çünkü anneyiz,babayız ya her istediğimizi yapabiliriz ya!.. Bunları yaparken de bilinçsizce kullandığımız sosyal medya hesapları gerek aile yapımıza gerek özel hayatımıza gerekse kişiliğimize zarar verebiliyor.
Hele birde kadınsanız sosyal medya hesapları kullanıyorsanız facebook mesajlarınızda gereksizlerde bir çok arkadaşlık,tanışma ve istemeyeceğiniz mesajları görebilirsiniz siz istemesenizde  ve dolayısı ile bu mesajları ne eşinizde ne de kendinizde görmek istemezsiniz eminim.... İğne ile çuvaldız meselesi :)
Bu nedenledir ki,bir çok insan sevgililerinden,eşlerinden sosyal medya hesaplarının şifrelerini paylaşmayı kabul etmemekte,özellikle sevgililik aşamasında,sözlü ve nişanlıyken de hayatına müdahale edilmesini istemez kimse her dakika... Konu evlilik olunca erkek yada kadın hiç fark etmez bir birlerinin özellerini bilmeye hakları vardır diye düşünüyorum çünkü,erkek saklarsa kadında saklar ve paylaşmaz.
Şimdi gelelim Sosyal medya şifrelerini paylaşır mısınız? sorusuna.Ben 16 yıllık evliliğimde edindiğim tecrübelerden ve kendime olan saygımdan dolayı asla bu tür biz gizli saklı iş içine girmedim.Eşimin şifrelerini bilirim ama merak edip girmem bile,eşim benden sosyal medya şifrelerimi istese teredüttütsüz veririm evde bir ajandamda yazılı durur unutmayayım diye,aslında şifre bahane bu tarz olaylarda karşılıklı güven esas alınmalı diyorum.
Benim eşim müzisyen ve dolayısı ile kadınlar,kızlar çevresinde mevcut,ben ise aile şirketimizde işim tamamen erkekle,ofisime haftada 1 yada 2 kadın ancak gelir oda soru sormaya :)
Demem o ki önce iğneyi kendinize batırın sonra çuvaldızı başkalarına, güven dediğimiz kelime anlamı küçük olsa da ömür boyu sizinle yaşayacaktır.
Bunlar benim nacizane fikirlerimdi... :)
Sizler Sosyal medya şifrelerinizi paylaşır mısınız?

4 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. açıkçası ben çekinmeden veririm facebook vs şifremi sonradan değiştirme şansım alternatifim olabilir. Ama buna gerek duyar mıyım onu da sanmıyorum. Benden biri şifremi isteyene kadar şifre istemem misal. Ama sırf misilleme olsun diye isterim ama merak edip girmem bile. Bu güvene bağlı gerçekten. İnsanlar evli bile olsa birileri onları beğenebilir. Sırf rahatsızlık vermek için bile mesajlar atabilir. Kadınların ve erkeklerin burada farklı bir yol izlemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bunu kıskançlık haline getirmek yerine, benim eşim, sevgilim beğenilen istenilen biri ama o benimle ne kadar şanslıyım demek gerek diye düşünüyorum. Böylelikle hem ilişkilerde kıskançlık krizleri çıkmaz hem de özgüven tazelemesi de oluyor. Çok güzel bir anket olur bu aslında <3

    YanıtlaSil
  2. bizim de eşimle nerdeyse tüm şifrelerimiz aynı zaten telefonlarımız da genelde ortadadır ama ikimizinde birbirimize güvenimiz tam olduğundan sorun yaşamıyoruz :)

    YanıtlaSil
  3. İnsan eşini gerçekten seviyorsa şifresini vermemesi için bir neden yoktur bence, henüz evli değilim, fakat evli olsaydım ve eşim şifremi istedikten sonra neden vermeyeyim. Ayrıca şifre neymiş insan birbirini sevdikten sonra, gerekirse o sosyal medya siteleri kullanılmaz bile. Ayrıca sadece evlilikte değil, eğer iki insan sevgiliyse bile şifreleri birbirini vermekte sakınca yoktur bence. :))

    YanıtlaSil
  4. Sosyal Medya hesaplarım pc'de otursamda,oturmasamda sürekli açık.Birbirimizin şifrelerini biliriz ama hiç merak edip bakmayız. 😀

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski