Eşya konusunda hepimiz kararsız kalabiliyoruz. Yatak odasına eşya alırken belki de en çok ikilemde
kaldığımız konu, karyola mı baza mı alacağımızdır. Karyolanın da, bazanın da kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Kaliteden şık görünüme, ekonomik tercihten kullanış durumuna göre birçok kriter, karyola ve baza arasında vereceğiniz kararı belirler. Baza deyince, hepinizin aklına ilk olarak pratik kullanımı gelmiştir. Yatak odasında yerden tasarruf etmek için çokça tercih edilen bazalar,dağınık görünüme de engel olur. Sürekli kullanmayacağımız eşyaların gözümüzün önünde olmasını istemeyiz. Eşya konulabilme özelliği, bazalar için en temel seçim nedeni olarak görünüyor.
yatsan baza

Bazalarda yer alan amortisörler zamanla yükten dolayı zayıflayabiliyor. Bu da açıp kapatma eylemlerinde bizi zora sokar. Diğer önemli bir dezavantaj ise temizlik durumudur. Bazanın alt bölümünde biriken tozları sürekli temizlemek gerekir. Temizlikle arası iyi olmayanlar veya vakit konusunda zorluk çekenler için bu tozlar fazla iş yükü anlamına gelir. Demirden veya ahşaptan yapılmış nostaljik görünümlü karyolalar, temizlik konusunda daha pratiktir. Fakat bazanın eşya depolayabilme özelliği karyola için geçerli değildir.
Eğer fazla geniş olmayan bir odada yaşıyorsanız alanınız daralabilir.
baza mı karyola mı?


Kaliteli bir baza alındığında, deri veya kumaş kaplaması uzun süre ilk alındığı gibi sağlam kalacaktır.
Karyolaların ise çizilme ihtimaline karşı cila ve boya sorunları vardır. Taşıma açısından da düşünüldüğünde, bazalar karyolalara göre daha avantajlı görünüyor.
Karyolalar, şık olduğu için tercih nedeni olsa bile son zamanlarda çıkan baza modelleri, estetik anlamda birçok karyola modelinden kat kat daha iyiler. Yatsan’ın bazaları bu yüzden çok tercih ediliyor. Yatsan’da, birbirinden farklı malzemelerden, farklı estetik zevkler ve farklı kullanım tercihleri için birçok baza çeşidi var. Hatta istediğiniz kumaşı veya deriyi seçip ona göre baza alabiliyorsunuz. Yatsan’dan yıllar önce alıp hâlâ kullandığım Bianca modelinden son derece memnunum. Daha evvel karyola da kullanmış biri olarak diyebilirim ki, eğer dayanıklı ve estetik görünüme sahip bir baza alacaksanız, karyolanın avantajlarını düşünmezsiniz bile. Yine de karar sizin... Yatak odasına eşya alırken bir kez daha düşünmenizi şiddetle tavsiye ederim.

1 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski