Herkese merhaba,bugün sizlere yaklaşan yaz ayları ile beraber çok sık karşılaşacağımız zararlı haşerelerle nasıl savaşılmalı konusunda biraz bilgi vermek istiyorum.
Takdir edersiniz ki yaşadığımız ortamda bilmediğimiz zararlı haşereler bizleri hem korkutur hem sağlığımıza zarar verir  ve onlardan kurtulmanın yöntemlerini ararız bazen bu yöntemleri kendimiz dıy haşerelerle mücadele olarak yaparız,bazen de profesyonel haşere ilaçlama firmalarından destek isteriz.

Bireysel yaptığımız mücadeleler çoğu durumda yetersiz gelebileceği gibi hem çabalarımız hemde uygulama için alacağımız malzemeler bizlere manen ve madden zarar verebilecektir bunun yanı sıra da mücadeleyi kaybedersek eğer moralimiz bozulabilir :)
Peki bu haşereler ne gibi zararlar verir bizlere?

  • Haşereler insan sağlığı üzerinde ölümcül dahi olabilecek hastalıklara neden olurlar. İnsanları ısırarak ya da sokarak, zehirleyerek, gıdalar üzerinde bozulmalara neden olarak ve daha pek çok yolla insanlara zarar vermektedirler.
  • Böcekler genellikle mikrobik alanlarda türediği için, üzerlerinde çok farklı mikrop ve bakteri bulundururlar. Bu nedenle de bu mikropları gezindikleri her alana bulaştırırlar. Eğer evde çıplak ayakla geziyorsanız ya da küçük bebeğiniz varsa bu durum oldukça büyük tehlikelere gebedir.
  • Haşereler ısırmakla sokmakla kalmaz, varlıkları ile de pek çok hastalığa neden olurlar. Bronşit, nefes darlığı, astım, deri hastalıkları gibi hastalıklara ek olarak, körlük, felç geçirme gibi hastalıklara da yol açarlar.
  • İnsan sağlığına ek olarak haşereler, evcil hayvanlara ve diğer büyükbaş ya da küçükbaş hayvanlara da rahatsızlık verirler. Özellikle kene, pire, arı, örümcek, uyuz gibi haşereler hayvanlara en sık zarar veren haşerelerdir.
  • Prestij kayıplarına da yol açan haşereler, pek çok yeme içme işletmesinin de müşterileri üzerinde büyük güven kaybına yol açar. Hiç kimse haşere gördüğü bir işletmeye bir daha gitmek istememektedir.
Dolayısı ile  kendinizin başa çıkamayacağınızı anladığınız anda mutlaka https://www.panoramailaclama.com/ aranmalı ve yardım istenilmelidir.

Sizler de haşerelere maruz kaldınız mı?
Bu durumda neler yaptınız?

2 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

  1. özellikle bahar aylarında maalesef bu haşereler kendini göstermeye başlıyor...

    YanıtlaSil
  2. Bahar canlanma mevsimi olunca haşereler de canlanıyorlar..Profesyonel bir ilaçlama yaptırmaya gerek olmadı hiç ..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski