Sofraların Yeni Nesil Lezzeti: Bruschetta
Bruschetta, yapımı herkesin kolaylıkla yapabileceği ve oldukta lezzetli bir tarif. Atıştırmalık olarak kahvaltıda veya akşam üzeri açlığını bastırmak için ideal. Bruschetta, ekmek, peynir, domates, sarımsak malzemelerinden oluşuyor. İtalya'nın en sevilen tariflerinden... İçine farklı farklı malzemeler eklenebiliyor ancak en bilinen hali domates, fesleğen ve mozarella peyniri, sarımsak ve zeytinyağı eklenerek yapılanı. Ayrıca labne, domates, incir defne yaprağı, köz biber, enginar gibi malzemelerden de mükemmel bir lezzet ortaya çıkıyor. Bir dilim kızarmış ekmeğin üzerine sığabilen onlarca farklı tarife sahip pratik atıştırmalık olarak bir öğününüzü geçirmeniz için güzel bir seçenek, aslında "sarımsaklı domatesli ekmek" olarak da bilinen en ünlü İtalyan mutfağı atıştırmalığıdır. Hazırladığınız, tarifini beyaz ekmek ya da ekşi mayalı ekmek veya evde hangi ekmeğiniz varsa onlardan birinin üzerine koyarak tüketebilirsiniz. Bruschetta yapımını zor bulanlar ya da pratik bir şekilde ulaşmak isteyenler Jr. Sous Chef'in iyi tarım politikaları ile üretilen ürünleri ile bu keyfi tüm öğünlerine taşıyabilir. Peki bu İtalyan lezzeti ile neler yapabilirsiniz?



Kızarmış Ekmeğin Dayanılmaz Hafifliği
Bu tarifi hem yapımı kolay olması hem de lezzetiyle gönlünüzde taht kuracaktır. Tercih ettiğiniz, beyaz ekmek ya da tam buğday ekmeğini ince olarak dilimleyin ekmek dilimlerini tavada veya tost makinesinde kızartın, üzerine leziz Jr. Sous Chef'in Taze DomatesliBruschetta ezmesinden sürün üstüne kaşar peyniri, tulum peyniri gibi peynirlerle süsleyin. Tarifi kıyılmış taze fesleğen yaprağıyla taçlandırabilirsiniz.


İtalya'dan Tanıdık Bir Dost: Makarna
Bruschetta soslu tarifler verirken, bu leziz sosun ana vatanı İtalya'nın bir başka özel lezzeti makarnayı es geçmek olmaz elbette. Makarna tarifleri arasında en beğenilenlerden bu lezzetin bağımlısı olacaksınız. Üstelik hazırlamanız ve sofraya getirmeniz 30 dakikanızı bile almayacak. 1 paket makarnayı bol suda haşlayıp süzün. 3-4 yemek kaşığı bruschetta sosunu, 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte tencereye aktarın. Hafifçe ısınan sosa haşlanan makarnayı ekleyip iyice harmanlayın. İşte enfes makarnanız servise hazır!

Bu Tosta Bayılacaksınız
Kahvaltılarınızı ve ara öğünlerinizi şenlendiren tostta yepyeni bir lezzete hazır mısınız? Bildiğimiz tost tarifi çok basit ve kolay; alacağınız iki tost ekmeğine biraz tereyağı üstüne de domatesli bruschetta sürün. Sonrasında üstüne kaşar peyniri ve ya beyaz peynir ekleyin ve tost makinesinde kızartın... İşte nefis bir tarif daha hazır!

Fırında Ballı Bruschetta Soslu Tavuk
Güzel bir akşam yemeğinde kendine hayran bırakan bir lezzet: Fırında bruschetta soslu tavuk... Bu tarifi pazar günleri akşam yemeğinde hazırlayabilir dostlarınızla paylaşabilirsiniz. Alacağınız bir kilo tavuk pirzolayı orta büyüklükte keserek hazırlayın, 3 kaşık Jr. Sous Chef Domatesli Bruschetta'yı yarım çay bardağı yağla ve yarım tatlı kaşığı tuzla karıştırın içine bir yemek kaşığı bal ve baharat ekleyin, karışımı tavukların içine dökerek karıştırın. Soslu tavukları bir saat buzdolabında dinlendirin. Bekleyen tavukları elma dilim patateslerle fırın tepsisine aralıklı şekilde dizerek pişirin. Akşam yemeğiniz hazır!

Bildiğiniz Menemen ama Bu Çok Özel! 
Güne güzel bir kahvaltıyla başlamak size güzel bir enerji verir. Güzel kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı menemendir. Bu tarifle menemene yapacağınız ufak dokunuşla lezzetine lezzet katabilirsiniz. Menemen için önce 2 tane yeşil biberi ve 3 domatesi küçük küçük doğrayarak yağda kavurun içine bir kaşık domatesli bruschetta sosunu ilave edin. Yumurtaları kırın ve menemen yemeğe hazır! Afiyet olsun.
Jr. Sous Chef'in özel tarifleri ile taze domatesli, kuru domatesli, zeytin domates ve kapya biberli ve zeytinli çeşitleriyle bruschetta, sofranızı şenlendirmeye hazır! Siz de verilen tarifleri ve daha fazlasını evinizde denemek istiyorsanız, doğal, sağlıklı bruschetta çeşitleri için Jr. Sous Chef'in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski