Arap sabunu, çok eski yıllardan beri kadınların ev temizliğinde ve kişisel hijyenleri için kullandığı temizlik malzemelerinin başında gelir. İçerisinde ay çiçek yağı ile sabun bazı bulunan Arap sabunu, filmler ve diziler de dahil olmak üzere pek çok popüler kültür ürününe de malzeme olmuştur. Eskilerde kullanırken belli gramajlı paketler içerisinde katı halde bulunurdu ve elimize yeteri kadar alarak kullanmaya çalışırdık, günümüzde ise gelişen teknoloji ile beraber sıvı hale kadar getirildi.



Bende genel ev temizliğim için  miss arap sabunu'nu günlük ve haftalık ev temizliğimde halılar,banyo,mutfak,odalar camlar wc,banyo gibi her yere dahil ettim. Evde alerjik olan kızımda kokudan rahatsız olmadı, bunun yanında tüm yüzeylerde de kullanabildiğimiz için ayrı ayrı deterjanlara da ihtiyaç duymadığınız gibi tek malzeme ile daha ekonomik, hijyenik temizliğe ulaşabiliyorsunuz.



Sıvı arap sabunlarının doğal olması gerekiyor ve doğal arap sabunlarının hem cilde hem de kullandığınız yüzeylere faydası olduğunu da belirtmek isterim.isterim. Arap sabunları bilindiği üzere doğal bitkisel  ve hayvansal yağ asitlerinin bileşimi sonucunda imal edilir ve hem uyguladığımız yüzeye hem de cildimize zararı yok denilecek kadar azdır.Genellikle sarı ya da açık kahverengi renkte; yarı akışkan ve macunumsu yapıda bir sabundur. İşte bu sebeple Türkçe ’de bir diğer ifadeyle ‘yumuşak sabun’ diye de bilinmektedir.Kullanmış olduğum sıvı arap sabunu tüm yüzeylerde başarılı bir şekilde temizliğimi yapmış oldum ve hijyenik,parlak ve kirlerden arınmış yüzeyleri gördükçe mis gibi temizlik sonrası bir kahve ile de taçlandırmayı unutmadık tabi ki :)



Önceden var olan katı arap sabunlarının yerine kullanımı kolay pratik şişelerde sıvı arap sabunu siparişinizi online olarak da verebilirsiniz.

1 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski