Hadi itiraf edin, hepimiz en az bir kez koklamaya doyamadığımız bir kokunun peşinden gitmişizdir. Hatta cesaretini toplayıp adını soran bile çoktur. Parfüm, her tende farklı izler bırakabilen, aslında her mevsime göre farklı kullanılması gereken çok özel ve hassas bir konu. Arkanızda bırakacağınız koku size has olmalı, öyle değil mi? Doğru kokuyu bulmak için aslında tek yapmanız gereken ince birkaç detaya dikkat etmek, hepsi bu!



Parfümün Notaları
Bir başkasında kokladığınızda hoşunuza giden bir parfüm kimi zaman sizin teninizde aynı sonucu
vermeyebilir. Bu yüzden kokunuz sadece size özel olmalı. İşte bu noktada notalar devreye giriyor.
Parfümler, alt-orta-üst nota olmak üzere üç notadan oluşur. Peki, nedir bu notalar? İlk sıktığınız an
hissettiğiniz ve birkaç dakika koku duyularınıza hakim olan üst notadır. Uzun süre etkisi devam eden kokulara ise orta notalar adı verilir. Aslında parfüm alırken çoğunlukla orta nota bir seçim yapmanız, kalıcılığını koruyan bir ürün almanızı sağlayacaktır. Gün boyu üzerinizde hissedebileceğiniz, teninizi adeta saran kokular ise alt notadır. Derinliği ve en etkili şekilde kalıcılığı açısından alt nota kokuları tercih etmenizi öneririz.

Teninize Değsin
Elbette size özel ve kalıcı bir koku bulmanız için zevklerinizin dışındaki etken ten uyumu. Çünkü
parfümün kokusunun ortaya çıkması vücut kimyanız ile teması ve birleşimi ile ilgili bir süreç. Gerek
erkek parfümleri gerek kadın parfümleri tercihlerinizde bazen teninizde birkaç saat bekletmeniz o imza kokuya kavuşmanızı sağlayabilir. Deneme yaparken sakın kendinizi kaybedip hepsini birden sıkmayı düşünmeyin. Çünkü burnunuz ne kadar hassas olursa olsun, bir seferde en fazla iki veya üç kokuya doğru tepkileri verebiliyor. Parfüm çeşitleri ne kadar zenginse, parfüm fiyatları da hem düşük bütçelere hem pahalı seçenekleri ile üst seğmentlere uyan alternatifler sunabiliyor.

Kendini Tanımanın Bir Diğer Yolu, Koku Seçimi
En sevdiğiniz meyve ne? Peki, yaz insanı mısınız yoksa kış mı? Geceleri dışarı çıkmayı sever misiniz, yoksa sizi gündüz evde olmak mı mutlu eder? Tüm bu soruların cevapları aslında sizi doğru koku seçimine götürüyor. Hatta bu seçimlerinizle karakter yapınız arasında bir ilişki olduğu varsayılıyor. Neşeli ve enerjik kişiler daha çok çiçeksi ve meyveli kokuları tercih ederken, örneğin sportif yapılı beyler okyanus ve deniz esintileri taşıyan kokuları daha çok beğeniyor.
Tatlı, çekici, zarif, vanilyalı, ferah, odunsu, misk yumuşaklığı… Tüm bunlar bir kokunun içinde yer alıp karşımıza çıkabilecek kelimeler. Çünkü koku dünyası aslında gerçekten hem büyüleyici hem de sınırsız.


Golden Rose’dan Zengin Bir Koku Kütüphanesi
Güzelliğin doğru adresi Golden Rose, artık parfüm seçimlerinizde de size büyüleyici bir dünya
sunuyor. Golden Rose Parfüm Red Dose üst notalarında baştan çıkaran frenk üzümü ve enfes mandalina etkisiyle büyülüyor. Parfümün en derin duygularını dile getiren yasemin ve gül karışımının şeftali ile olan muhteşem ahenki, odunsu paçuli ve vetiver yumuşak misk ile bir araya gelerek alt notalarını mükemmel kılıyor. Akdeniz’i teninizde taşımaya ne dersiniz? Golden Rose Parfüm Sun Light’ı koklamaya doyamayacaksınız. Çünkü bu parfüm, Akdeniz kıyılarının en güzel doğasından toplanan portakal çiçeklerinin ve zarafetin bir simgesi olan bembeyaz çiçek familyasının kraliçesi olan tuberose'un, tazelik taşıyan mandalina ve bergamot notalarıyla bir araya gelip misk ve sedir ağacının yumuşak etkileyici ve kalıcı etkisiyle adeta etrafına mutluluk saçan doyumsuz bir koku. İdeal kokusunu yakalamak isteyen beyler buraya! Golden Rose’un 3TH FORMULA, 5TH FORMULA ve MANTRA serisini bir kez denedikten sonra asla vazgeçemeyeceksiniz. İmza kokunuz artık Golden Rose parfümleri ile teninizde!

1 Yorumlar

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski