Beşamel Sosun Lezzetlendirdiği En Güzel 5 Yemek

Beşamel sos çok sayıda farklı tarifte kullanılabilen soslardan biridir. İçine girdiği her yemeğe bambaşka bir lezzet kazandırdığı da bir gerçek! 

Peki, beşamel sosla yapılan en güzel yemeklerin hangileri olduğunu merak ediyor musunuz?

1. Sebze Graten

Evde kalan birkaç adet sebzeyi kullanarak bile kolaylıkla yapabileceğiniz sebze graten tarifi bir beşamel sos ile deneyin. Çok daha lezzetli bir yemek ortaya çıkacak çünkü bu sos sebze çeşitleri ile buluştuğunda lezzetini de adeta ikiye katlıyor. Hem yaz hem de kış sebzelerini kullanarak yapabileceğiniz bir yemek olduğunun da altını çizmeliyiz.

2. Fırında Makarna

Eğer daha önce beşamel soslu fırında makarna yemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir.Beşamel sos ile fırında makarna harika bir lezzete dönüşüyor. Misafirlerinize bile hiç çekinmeden ikram edebileceğiniz bu özel yemeği denemek için daha fazla beklemeyin. Bu arada beşamel sosunuza neler eklemeniz gerektiğini de Yemek.com adresinden öğrenebilirsiniz. Pürüzsüz bir kıvama sahip beşamel sos yapmanın püf noktaları bu sitede, mutlaka göz atın.

                                                                          3. Kabak Graten

Kabak son derece faydalı bir sebze olsa da lezzetlendirmenin bir hayli zor olduğu bir gerçek!İşte bu noktada devreye beşamel sos giriyor ve muazzam lezzetiyle kabak çeşitlerine de lezzet katıyor. Fırın yemeklerinden biri olan kabak graten için kabakları dilimleyerek beşamel sosla buluşturmanız yeterli olacaktır. Kabağın en leziz hallerinden birine sahip olacaksınız.

4. Patlıcan Oturtma

Patlıcan ile bu sosun bir arada kullanılması durumunda damakları şenlendiren bir yemek yapmış oluyorsunuz. Patlıcan oturtma misafirleriniz için de tercih edebileceğiniz yemeklerden biridir. Özellikle evde az sayıda patlıcan kaldığında tercih edilebilir çünkü bu yemek için çok fazla patlıcan kullanmanız gerekmiyor.

                                                                             5. Lazanya

Elbette beşamel sosun en çok yakıştığı yemeklerin başında lazanya geliyor. Bu nedenle listemize bu özel yemeği de ekledik. Hem yapımının kolay olması hem de çok fazla malzeme kullanmaya gerek bırakmaması, akşam yemeği masalarında lazanyanın sık sık yer almasını beraberinde getiriyor. En leziz lazanya yemeği tarifini öğrenmek isterseniz hemen

Yemek.com adresine uğrayın.

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski