Bugün size sonbaharında gelmesi ile evde yapabileceğiniz pratik mumluk fikirleri vermek istedim.
Evinizin dekorasyonu için hayal gücünüzü kullanarak ve kolaylıkla bulabileceğiniz malzemeler yardımıyla harika objeler yaratabilirsiniz.Tüm dünyada büyük bir ilgi gören DIY yani kendin yap trendi, insanların yaratıcılıklarını kullanarak ne kadar farklı ve sıra dışı tasarımlar yaptıklarını ortaya koyuyor.Evde yapabileceğiniz objeler arasında mumluklar da bulunuyor. Bu yazıda, evinizde deneyebileceğiniz farklı mumluk fikirlerini sizinle paylaşacağım. İşe koyulmadan önce, daha sonradan mum lekesi nasıl çıkar diye düşünmemek için etrafa örtü veya gazete sermeyi unutmayın.

Evde dıy mumluk yapımı

Doğadan ilham alın...
Romantik bir ortam deyince akla ilk gelen şeylerden biri mumdur; mumlar yaydıkları farklı ışık sayesinde ortamı bir anda değiştirir. İlk mumluk fikrini hayata geçirmek için ihtiyacınız olan malzemeler:
 Orta, ufak ya da uzun boy, şeffaf bir cam bardak
 Doğadan topladığınız dal parçaları
 Bahçe makası
 Yapışkan
Dal parçalarını, seçtiğiniz bardağın boyutuna uygun şekilde makasla kesin. Dizildiklerinde bardağı kaplayacak kadar dalı yan yana yapıştırarak, bardağın çevresini kaplayın. Bazı dalları kısa, bazılarını da uzun bırakarak özgün bir tasarım elde edebilirsiniz. Sonrasında, dilediğiniz mumu bardağın içine yerleştirin ve tasarımınızın tadını çıkarın.
Doğal malzemeler kullanarak evde farklı mumluklar oluşturabilirsiniz. Örneğin lavanta dallarını cam bardağın etrafına dizip, bir iple bardağa sarabilirsiniz. Lavanta, ortama hoş bir koku da yayacaktır. Lavanta yerine evde kuruttuğunuz papatya ya da farklı canlı çiçekleri de aynı şekilde, bir ip yardımıyla bardağa tutturabilirsiniz. Bir başka alternatif de, uygun boyutlardaki mumların etrafını tarçın çubuklarıyla sarıp, bir iple bağlamak.
Seçenekler sınırsız!
Evdeki boş kavanozları kullanarak da farklı mumluklar yaratabilirsiniz. Örneğin; tutkalı bir sünger yardımıyla kavanozun üzerine, ince bir tabaka halinde yayın. Daha sonra, doğadan toplayabileceğiniz farklı boyutlardaki kurumuş yaprakları ya da satın alabileceğiniz yapma sonbahar yapraklarını bu tabakanın üzerine yerleştirin ve yine üzerine ince bir tabaka halinde tutkal sürün. Kullandığınız yapraklar çok büyük olmamalı. Eğer tüm kavanozun üzerini yapraklarla kaplarsanız, mum ışığının yansıması engellenir.
Bal kabaklarını ya da odunları oyarak da doğal mumluklar elde etmeniz mümkün. Geniş kavanozların içini ya da cam kaseleri suyla doldurun, hatta dilerseniz suları renklendirin ve üzerine tea light mumları yerleştirin. Yapabilecekleriniz, sadece hayal gücünüzle sınırlı…Üstelik de kendi ellerinizle hazırladığınız mumluklarınızı kullanmak sizin için oldukça zevkli olacaktır.Yaratıcılığınızı ortaya koydunuz ve mumluğunuz artık hazır! Mumunuzu kullanırken veya hareket ettirdiğinizde, sonradan mum lekesi nasıl çıkar diye düşünmemek için erimiş mumun kurumasını bekleyin.Evinizde doğal ve romantik bir ortam yaratmanıza yardımcı olacak bu pratik mumluk fikirleri, hem çok pratik hem de kolaylıkla bulacağınız malzemelerle yapılabilir. Hayal gücü ve yaratıcılığınızı kullanarak, siz de evinizde harikalar yaratabilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorumunuz benim için önemli teşekkür ederim...

Daha yeni Daha eski